1 августа 2013 г.

У Харкові відзначають ювілей громадської організації чорнобильців

"Вогні Прип'яті або Тіні Чорнобиля" - це назва виставки, що відкрилася в Харківській міській громадській організації "Союз Чорнобиль". Виставка почала програму заходів до 25-річчя першої громадської організації чорнобильців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів лідер організації Анатолій Губарев.

"Першу в СРСР чорнобильську громадську організацію засновано в Харкові в 1988 році. На нинішній виставці представлено 17 робіт молодого художника з Киргизії Романа Гуманюка, в роду якого є українське коріння. Він побував у Прип'яті рік тому і відтворив побачене у своїх полотнах, які встиг показати у Бішкеку, Гомелі і Чернігові", - відзначив Губарев.

За його словами, сьогодні в Харкові відбудеться круглий стіл "25 років Чорнобильському громадському руху. Минуле, сьогодення, майбутнє".

На Харківщині проживає близько 9 тисяч громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Дві третини з них - інваліди. Більш як 3 тис. ліквідаторів до цього часу пішли з життя.

За підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна проводиться робота із створення першого регіонального Чорнобильського музею.

Источник:  Укрінформ

Комментариев нет:

Отправить комментарий