2 августа 2013 г.

«Система» продовжує винищувати «чорнобильців».

x_0ba13f81Проблема забезпечення хворих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС медикаментами та достойною соціальною допомогою має два аспекти. Перший – те, що безліч колишніх і теперішніх чиновників різного рівня, завдяки хабарам та своїм посадам, зробили собі статус «чорнобильця». Тепер вони користуються пільгами та отримують соціальну допомогу за рахунок держави на рівні із справжніми ліквідаторами. Кількість таких чиновників з кожним роком збільшується, а кількість істинних ліквідаторів аварії – зменшується, адже через недостатню допомогу з боку держави та відсутність відповідного лікування, щороку через невиліковні хвороби помирають тисячі людей, які свого часу рятували Україну від наслідків цієї трагедії.


Другий аспект – це є абсолютна байдужість з боку системи до хвороб, проблем та взагалі життя тих, хто боровся з найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття.

Неналежне фінансове забезпечення «чорнобильців» виводить їх на вулиці, змушує відстоювати свої права в судах та домагатися збільшення соціальних виплат, на які вони безперечно заслуговують. Але уряд , який витрачає мільйони, навіть мільярди, на різного роду безглузді проекти та святкування, на утримання чиновників та депутатів теперішнього та минулих скликань, категорично відмовився виконувати рішення суду та підвищувати виплати «чорнобильцям». В свою чергу, Європейських суд з прав людини ухвалив рішення на користь ліквідаторів та зобов’язав уряд України виконувати рішення вітчизняних судів щодо підвищення таких виплат. Це звичайно прецедент, який мусив би зобов’язати кабмін до дій, але…

Близько місяця тому під приміщенням Кабінету Міністрів України, приблизно 10-15 учасників ліквідації аварії, доведені до відчаю, розпочали безстрокову акцію голодування, з метою примусити уряд помітити їхні проблеми.

Але їх не помічали ні чиновники кабміну, які щодня ходили повз опухлих від голоду протестувальників на роботу до своїх розкішних кабінетів, ні депутати, які їздили на своїх мерседесах до Верховної ради.

Немає до них діла ані владі, ані опозиції. Влада вже давно поставила на них хрест, очікуючи коли проблема вирішиться сама собою, шляхом вимирання позабутих героїв, опозиція не підтримує їх, бо вони не хочуть ставати під її партійні знамена, а лише борються за свої соціальні права.

Так би ніхто і не помічав голодуючих, якби влада не вирішила влаштувати «банкет під час чуми» у вигляді святкування 1025-річниці Хрещення Київської Русі, і до Києва не завітав патріарх Гундяєв та президент РФії Путін.. І тут, влада вирішила, що не годиться, щоб Гундяєв та Путін бачили голодуючих «чорнобильців» під стінами кабміну. І в ніч з 26 на 27 липня «пси системи» силою викинули звідти ліквідаторів, які навіть йди самостійно не могли через знесилення.

Незважаючи на те, що пікет цей було знищено, «чорнобильці» пообіцяли повернутись і стояти там за свої права до кінця.

В свою чергу Соціал-Національна Асамблея закликає українців підтримати всіма доступними засобами протестуючих ліквідаторів. Вважаємо, що обов’язок кожного порядного українця підтримати людей, які не шкодуючи свого життя та здоров’я, врятували майбутні покоління. Ми готові стояти поруч з «чорнобильцями» у відстоюванні їхніх прав, і стояти на смерть, на смерть наших спільних ворогів, на смерть злочинної комуно-ліберальної системи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий