15 марта 2013 г.

УПФУ в Кіцманському районі Чернівецької області дало роз’яснення щодо судових рішень

No comments!

Шановні пенсіонери!


У березні 2013 року почастішали звернення до управління Пенсійного фонду в Кіцманському районі від пенсіонерів, яким судом винесено рішення про проведення їм перерахунків відповідно до законів України «Про соціальний захист дітей війни» та «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

З метою надання роз’яснень з цього питання повідомляємо, що всі рішення суду про проведення перерахунків є виконані в частині нарахувань. Усі суми, які були нараховані при перерахунку пенсій, є зафіксованими в базі. Кожен пенсіонер при проведенні виїзних прийомів або під час роботи «мобільного соціального офісу» може звернутись і в зручний для себе спосіб ознайомитись із матеріалами своєї пенсійної справи, уточнити суму, нараховану згідно рішення суду, та періоди, за які проведено нарахування.

Всі рішення та розпорядження є в пенсійних справах. Більше жодних дій для проведення нарахування чи виплати пенсій проводити не потрібно. Але у зв’язку із тим, що, згідно законодавства, джерелом виплати коштів по рішеннях судів є кошти саме Державного бюджету України, які до Пенсійного фонду на даний момент не надходять, виплата нарахованих сум згідно таких рішень суду на сьогоднішній день не проводиться.

Як тільки кошти з Державного бюджету надійдуть до Пенсійного фонду України, вони одразу будуть виплачені. Написання заяв пенсіонерами щодо надання їм роз’яснень про стан нарахування і виплати цих коштів жодним чином не вплине на нараховані суми, не пришвидшить їх виплату.

Серед пенсіонерів поширюють неправдиву інформацію, що кошти за рішеннями суду виплачуються в різних регіонах України. Повідомляємо, що на сьогоднішній день ці кошти не виплачуються по всій території України.

Ситуація штучно нагнітається окремими особами, можливо, з метою отримання особистої вигоди.

Для кращої поінформованості громадян управління ПФУ в районі звертається до пенсіонерів із проханням не піддаватися на провокаційні дії людей, які не вивчили ситуацію або хочуть збагатитись за рахунок інших.

Убережіть себе від непотрібних витрат своїх грошей на придбання різних бланків, отримання консультацій, виплат, пов’язаних з відправкою різних листів, транспортних витрат. Цим самим збережете власні кошти, здоров’я та час.

За консультаціями та уточненнями можете звертатися до управління Пенсійного фонду в Кіцманському районі за телефонними номерами: 2-37-33, 2-20-21, 2-39-58, 2-39-54, або засобами skype зв’язку за адресою: kpfu-24065 щочетверга з 14.00 до 16.00.

Управління ПФУ в районі.

ИСТОЧНИК  

Комментариев нет:

Отправить комментарий