11 декабря 2014 г.

Вимоги громадських чорнобильських організацій до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення геноциду громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи

ПРОЕКТ



Ознайомившись з проектом Програми діяльності Кабінету Міністрів України, оприлюдненому на офіційному порталі Верховної Ради під реєстр.№ 1330 від 09.12.14р., змушені висновок про те, що Кабінет Міністрів України не прислухався до жодної з наших пропозицій щодо поліпшення соціального захисту чорнобильців, які ми неодноразово надсилали на його адресу протягом поточного року. Більш того у засобах масових інформацій оприлюднюються проекти урядових документів, зміст яких свідчить про наміри знищити існуючу систему соціального захисту громадян. Які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. При цьому проголошуються наміри навіть скасувати норми Конституції України, які «заважають» здійснити такі злочинні плани.

В зв’язку з викладеними і з метою запобігання геноциду ліквідаторів, які ціною свого життя  і здоров׳я врятували Україну, Європу і світ, а також інших українських громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, вимагаємо:


         1. Ні за яких умов не допустити скасування будь-якої норми Конституції стосовно прав і свобод громадян.

2. Будь-які плани Уряду, які стосуються питань захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи мають бути узгоджені з громадськістю.

3. Врахувати в Законі України «Про Державний бюджет на 2015 рік» наступні пропозиції:

1. Збільшити видатки на фінансування бюджетної програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», КПКВ 2501200, передбачивши:

-відновлення державної бюджетної програми «Будівництво житла для інвалідів Чорнобиля та переселенців» ( у сумі 120 000 тис. грн.); 

-додаткове фінансування бюджетної програми «Виплата щомісячної грошової допомоги у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування  місцевого виробництва та компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з урахуванням реальної вартості медичної норми необхідного набору продуктів харчування.

2. Збільшити не менше, ніж у 2 рази, фінансування бюджетної програми «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», КПКВ 2501460 (з 46 167,5 тис. грн. до 92 330 тис. грн.).

3. Передбачити додаткове фінансування Пенсійного Фонду України в обсязі 1 млрд. грн. з метою реалізації досягнутих домовленостей представників громадських  чорнобильських організацій  і Кабінету Міністрів України щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів та деяких інших категорій чорнобильців, а саме внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України № 1210 від 23.11.11р. «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», розглядаючи це, як черговий етап повного відновлення дії ст.54 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в редакції, що діяла до 2008 року. 

4. Змінити діючу систему санаторно-курортного лікування чорнобильців, зокрема, передати ці функції до обласних державних адміністрацій з метою більш ефективного використання існуючих, у тому числі місцевих, санаторно-курортних закладів;

5. Збільшити на 2 млрд. грн. фінансування програми «Забезпечення виконання рішень суду, що гарантовані державою», КПКВ 3504040, з метою розпочати поетапне виконання рішень судів за позовами інвалідів – чорнобильців.

6. Фінансування решти чорнобильських програм просимо передбачити на рівні, не нижчому від показників поточного року.

Источник: http://www.souzchernobyl.org/

Комментариев нет:

Отправить комментарий