3 марта 2015 г.

Інформаційне повідомлення про акцію протесту ВГОІ "Союз Чорнобиль України" 02 березня 2015 року


ІНФОРМАЦІЙНЕ  ПОВІДОМЛЕННЯ
про акцію протесту 
Всеукраїнської громадської організації інвалідів 
«Союз Чорнобиль України» 
02 березня 2015 року

02 березня 2015 року члени Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» взяли участь в акції протесту біля Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з такими вимогами:

1. Вимагаємо від Президента України, як Гаранта Конституції, діяти  у відповідності до Конституції України та не допустити прийняття нових законів, направлених на подальше зубожіння незахищених верств населення.

2. Вимагаємо від Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:


2.1. Не чекаючи рішення Конституційного Суду України, відновити дію норм згаданих соціальних законів України в редакції, що діяла до 28 грудня 2014 року;

2.2. При внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», врахувати пропозиції щодо бюджетного фінансування соціальних програм на рівні не нижчому, ніж було передбачено у 2014 році;

2.3. Скасувати розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення», реєстр. №2212.

2.4. Невідкладно відновити дію передбачених чинними Законами України соціальних виплат і компенсацій інвалідам війни та Чорнобилю, людям похилого віку, які проживають на територіях Донецької і Луганської областей, які тимчасово непідконтрольні центральній владі.

Активну участь в протестній акції взяли представники Чернігівської, Харківської, Херсонської, Житомирської, Вінницької, Волинської,   Донецької, Луганської, Одеської, Кіровоградської,  Хмельницької, Сумської, Рівненської, Черкаської,  Чернівецької, Київської обласних організацій та представники організацій міста Києва.

За результатами акції протесту зазначені вимоги були передані до Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України.

На превеликий жаль, як засвідчили результати вечірнього голосування у Верховній Раді України, парламентарі і урядовці не прислухалися до вимог учасників акції протесту, зокрема, був прийнятий, всупереч регламенту Верховної Ради України – за п’ятою спробою, Закон України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення» №2212, а також зміни до  Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» без урахування вимог чорнобильців. 

Тобто влада у чергове продемонструвала небажання вести діалог з громадськістю і прислуховуватись до вимог людей. 

Незважаючи на це, ВГОІ «Союз Чорнобиль України» продовжуватиме боротьбу за відстоювання і відновлення прав і законних інтересів інвалідів, ліквідаторів, інших категорій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Будемо ініціювати конституційне подання про відміну Закон України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення» №2212.

Источник: http://www.souzchernobyl.org/

Комментариев нет:

Отправить комментарий