31 марта 2015 г.

Щодо визначення пільги на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема перехід до адресності надання пільг

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ


Всеукраїнська громадська організація 
інвалідів „Союз Чорнобиль України"
вул. Ю. Коцюбинського, З, м. Київ, 04053



Департамент державної соціальної допомоги Мінсоцполітики розглянув лист Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України" і повідомляє.

Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, схваленою постановою Верховної Ради України від 11.12.2014 № 26-УІІІ, передбачаються зміни в соціальній сфері, зокрема перехід до адресності надання пільг. 


Відповідно до Закону України „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28.12.2014 № 76-VIII з 01 липня 2015 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг, послуг зв'язку, придбання твердого палива окремим категоріям громадян надаватимуться за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищуватиме величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2015 році - 1710 грн).

При цьому буде збережено діючий порядок надання пільг для інвалідів війни, учасників бойових дій, звільнених з військової служби осіб, які стали інвалідами під час проходження військової служби, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорій 1 і 2, ветеранів військової служби та органів внутрішніх справ.

Одночасно зазначаємо, що в Україні діє адресна державна програма підтримки малозабезпечених категорій громадян під час оплати житлово-комунальних послуг - Програма житлових субсидій.

У вигляді житлових субсидій держава компенсує сім'ям витрати на оплату житлово-комунальних послуг у межах нормативів споживання послуг, що перевищують обсяг обов'язкового платежу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 „Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування" з 01 жовтня 2014 року запроваджено новий механізм розрахунку обов'язкового відсотка платежу сім'ї за житлово-комунальні послуги.

Розмір обов'язкової частки плати за житлово-комунальні послуги для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить лише від доходів сім'ї. Чим менші доходи, тим менший відсоток обов'язкової плати за житлово-комунальні послуги.

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Директор Департаменту                                                      В. Музиченко


Комментариев нет:

Отправить комментарий