23 января 2014 г.

На Кіровоградщині проживає більше 11 тис. громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Вчора заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Галина Пастух зустрілася з представниками Чорнобильських організацій області.

Про забезпечення соціального захисту населення, постраждалого від наслідків Чорнобильської катастрофи учасників зустрічі поінформував директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров.

Посадовець повідомив, що на сьогодні в області проживає 11790 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На компенсації сім’ям з дітьми та видатки на безплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи минулого року було спрямовано майже 1 млн. грн. для 1,5 тисяч постраждалих. Всього на соціальний захист постраждалих громадян, у 2013-му році з державного бюджету надійшло 18 млн. 392 тис. грн., що на 1,2% більше за попередній рік.

Для забезпечення житлом жителів області цієї категорії, у минулому році з державного бюджету надійшли кошти у сумі 441 тис. грн., що дало змогу придбати однокімнатну квартиру вартістю 125 тис. грн. в Ульяновці, двокімнатний будинок у Новоархангельську (154 тис. грн.), зареєструвати фінансові зобов’язання у розмірі 124 тис. грн. за однокімнатну квартиру у Новоукраїнці.

З обласного бюджету у 2013-му році за програмою "Пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" було виділено більше 1 млн. грн., що на 24% більше за попередній рік, що дало змогу забезпечити безкоштовним зубопротезуванням 164 особи на суму 64,17 тис. грн. Ліками за безкоштовними рецептами забезпечено 2059 осіб на суму 942,43 тис. грн.

На санаторно-курортне лікування та оздоровлення Міністерством соціальної політики України для області було виділено 744 путівки, що на 40% більше ніж у попередньому році.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко повідомив, що протягом минулого року було проведено профілактичні огляди 9298 (95,7%) особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Диспансерним оглядом охоплено 100% чорнобильців, що отримали інвалідність, або ж 1258 осіб.

Також Олег Рибальченко повідомив, що на базі обласного кардіологічного центру створено спеціалізоване реабілітаційне відділення на 30 ліжок для лікування постраждалих осіб. В облкардіодиспансері працює відділення інтенсивної терапії і реанімації, розраховане на 10 ліжок, яке забезпечене медикаментами для надання невідкладної медичної допомоги безкоштовно.

Враховуючи зазначене, Галина Пастух наголосила перед керівниками профільних управлінь ОДА на необхідності активізувати роботу у напрямку соціального захисту та створення належних умов щодо лікування та забезпечення медичними препаратами та житлом жителів області, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.


Комментариев нет:

Отправить комментарий