5 марта 2014 г.

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ Президії Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»

04 березня 2014 року відбулося засідання Президії Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», на якому розглянуто питання: 

1. Забезпечення пенсійних, житлових, медичних соціальних гарантій чорнобильців у Державному бюджеті України на 2014 рік (Яценко В.М.).

2. Різне.

Після обговорення першого питання прийнято таке рішення: звернутися до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка щодо недопущення будь-яких обмежень права на соціальний захист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; здійснити подальші заходи щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, реалізації житлової програми, прискорення порядку санаторно-курортного лікування і оздоровлення, поновлення соціальних прав учасників ядерних випробувань. 


Деякі чорнобильські організації вимагають негайно відмінити Постанову Кабінету Міністрів України №1210 від 23.11.2011 року «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» що, на їх думку, автоматично відновить дію норм ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо мінімального розміру пенсій інвалідам-чорнобильцям 6, 8, 10 мінімальних пенсій за віком. Позиція ВГОІ «Союз Чорнобиль України» полягає у тому, що відновити дію зазначеної норми ст. 54 можливо лише шляхом голосування за відповідний законопроект більшістю складу Верховної Ради України. Такий законопроект зареєстровано і він має розглядатися. Лише після цього можлива відміна згаданої урядової постанови. В іншому ж випадку утвориться «правовий вакуум», що створить умови для різкого, у 2 – 2,5 рази, погіршення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців.

У випадку, якщо парламент і Уряд України не погодиться відразу повернути згадану норму ст. 54, запропоновано продовжити здійснення заходів щодо поетапного наближення до цієї норми. Зокрема, наступним кроком у цьому напрямку має бути осучаснення пенсій за показниками заробітної плати за 2008 рік, а не за 2006 рік, як це є зараз. Можливий також варіант доопрацювання Постанови Кабінету Міністрів України №1210 з метою подальшого поліпшення пенсійного забезпечення постраждалих.

У різному обговорена, зокрема, поточна суспільно-політична ситуація в Україні. Прийнято рішення засвідчити позицію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» щодо територіальної цілісності і непорушності існуючих кордонів України, а також направити звернення до «Общероссийского союза общественных объединений «Союз Чернобыль России» щодо сприяння поверненню російських військ у місця їх дислокації і виключно мирному розв’язанню усіх проблемних питань, зокрема, пов’язаних із гарантуванням прав громадян Росії і російськомовного населення в Україні.

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»

04 березня 2014 року відбулася зустріч членів Президії Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» - Яценко В.М., Болтенков В.М., Демченко Г.Х., Кобчик В.П. (Андреєв Ю.Б. відсутній за станом здоров’я), з головою підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, с соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи В.М. Кальченком.

На зустрічі обговорені можливі заходи щодо запобіганні порушення прав чорнобильців внаслідок погіршення економічної ситуації в країні.

Представники ВГОІ «Союз Чорнобиль України» поінформували В.М. Кальченка про те, що у інвалідів, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, потерпілих викликають тривогу повідомлення щодо можливого скорочення соціальних програм, перегляду відповідних бюджетних витрат у бік зменшення тощо.

У зв’язку з цим, за результатами сьогоднішнього засідання Президії Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України», направлено звернення до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка щодо неприпустимості скорочення фінансування заходів, пов’язаних із соціальним захистом чорнобильців. Висловлено прохання до Комітету Верховної Ради України щодо підтримки такої позиції ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Велику увагу на зустрічі приділено також питанням пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців. Наголошувалося, зокрема, що деякі чорнобильські організації вимагають негайно відмінити Постанову Кабінету Міністрів України №1210 від 23.11.2011 року «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» що, на їх думку, автоматично відновить дію норм ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо мінімального розміру пенсій інвалідам-чорнобильцям 6, 8, 10 мінімальних пенсій за віком. В.М. Кальченко і фахівці Комітету поділяють позицію ВГОІ «Союз Чорнобиль України», що відновити дію зазначеної норми ст. 54 можливо лише шляхом голосування за відповідний законопроект більшістю складу Верховної ради України. Такий законопроект зареєстровано і він має розглядатися. Лише після цього можлива відміна згаданої урядової постанови. В іншому ж випадку утвориться «правовий вакуум», що створить умови для різкого, у 2 – 2,5 рази, погіршення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців.

У випадку, якщо парламент і Уряд України не погодиться відразу повернути згадану норму ст. 54, запропоновано продовжити здійснення заходів щодо поетапного наближення до цієї норми. Зокрема, наступним кроком у цьому напрямку має бути осучаснення пенсій за показниками заробітної плати за 2008 рік, а не за 2006 рік, як це є зараз. Можливий також варіант доопрацювання Постанови Кабінету Міністрів України №1210 з метою подальшого поліпшення пенсійного забезпечення постраждалих.

На зустрічі наголошувалося також на необхідності проведення традиційних парламентських чорнобильських слухань попри складну суспільно-політичну ситуацію.

Про хід розв’язання порушених питань ВГОІ «Союз Чорнобиль України» інформуватиме чорнобильців.

Источник: http://www.souzchernobyl.org/

5 комментариев:

  1. Анонимный06.03.2014, 05:41

    проснулись когда жаренным запахло.а аюб видно после запоя отходит.

    ОтветитьУдалить
  2. Люди, опомнитесь??? О каком "осучаснення пенсій за показниками заробітної плати за 2008 рік, а не за 2006 рік, "... вы говорите. Чернобыльский закон - это социальный, не трудовой, закон, для людей, которые пострадали от аварии на ЧАЭС! Так о каких зарплатах вы говорите. Это вам не трудовая пенсия. Почитайте законы физики и химии (курс средней школы). НИКОГДА РАДИАЦИЯ НЕ ПОРАЖАЛА ЛЮДЕЙ В ЗАВИСИМОСТИ ОТ ИХ ЗАРПЛАТЫ!!!!!!!! Степень поражения людей радиацией зависит от расстояния до источника излучения, интенсивности излучения, времени прибывания в радиоактивной зоне, индивидуальной особенности самого организма..., но никак ни от размеров ВАШЕГО КОШЕЛЬКА. ЭТО ЗАКОН ПРИРОДЫ!!! НЕ УПОДОБЫВАЙТЕСЬ таким бездарным неучам как Микола Янович Азаров.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный09.03.2014, 15:11

      Только полное выполнениест. ст. 54 п. 4и ст. 50.. Пора всем встовать и требовать, так все будем ждать обещаний, и не кто из нас не доживет, им это только и надо. Они будут всегда искать причины что бы нам не платить пенсии по закону, то у них революции то еще что то будет, а мы уверенно уходим в мир иной.

      Удалить