31 марта 2013 г.

Уряд повинен і надалі забезпечувати відкритий і конструктивний діалог з чорнобильцями

Вспомним сентябрь 2012года

Азаров наказав Тігіпку остаточно домовитися з чорнобильцями про покращення життя

Прем’єр-міністр України Микола Азаров 24 вересня доручив віце-прем'єру – міністру соціальної політики Сергію Тігіпку провести консультації з представниками чорнобильських організацій, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Уряд повинен і надалі забезпечувати відкритий і конструктивний діалог з чорнобильцями для пошуку найоптимальніших шляхів вирішення всіх питань, які на сьогодні ще залишаються», - наголосив Азаров під час засідання Кабміну.

Тігіпку доручено провести консультації з представниками чорнобильських організацій, аби на їх основі підготувати конкретні рішення щодо усунення існуючих проблем. Зокрема, це стосується справедливого підходу до осучаснення виплат людям, які безпосередньо працювали в зоні стихійного лиха.
Причиною такого доручення стало звернення 21 вересня ліквідаторів наслідків аварії на САЕС під час перебування Азарова з робочою поїздкою на Полтавщині. Зокрема чорнобильці пояснили прем’єру, що на їхню думку обрахунок їхніх пенсій несправедливий, враховуючи рівень втрати здоров’я.

Як повідомялось, 24 вересня на Київщині у місті Сквира чорнобильці оголосили безстрокове голодування через рішення місцевого Пенсійного фонду, який зменшив удвічі зменшив їм виплати та позбавив статусу ліквідаторів. Чорнобильці згадали протести у Києві під Верховною Радою і заявили, що на такий штурм готові і тут.

18 вересняв Харкові на центральну площу міста під стіни облдержадміністрації вийшли близько трьохсот чорнобильців. Вони вимагали виконання законів, а не урядових постанов, які різко обмежують права ліквідаторів аварії на ЧАЕС. А на початку вересня безстрокову акцію протесту розпочали чорнобильці Луганська.

Нагадаємо, у квітні Азаров заявляв, що чорнобильці отримують справедливу пенсію, «яку насправді заробили».

Минулого року на початку листопада в Києві пройшли масові акції протесту чорнобильців з вимогами не скорочувати їх пільги. Потім протести чорнобильців пройшли в багатьох регіонах з вимогами у держорганів належних їм відповідно до рішень судів виплат. Найбільш масові акції пройшли в Донецьку, Харкові та Львові.


9 комментариев:

  1. Анонимный31.03.2013, 20:17

    Как вижу эти две рожи так давление поднимается!

    ОтветитьУдалить
  2. Александр31.03.2013, 21:50

    НЕТ НИЧЕГО ЦИНИЧНЕЕ ЧЕМ ВЫСКАЗЫВАНИЕ ЭТИХ ДВУХ деятелей ,да сравнится с ними может андреев в чернобыльских вопросах.

    ОтветитьУдалить
  3. Анонимный01.04.2013, 08:50

    Люди Андреева брали непосредственное участие в разработке 1210 ,сами признавались ,что не довели ее до ума . Давайте вспомним имена предателей.

    ОтветитьУдалить
  4. Анонимный01.04.2013, 13:52

    1. Кобчик 2. Пастушине С. 3. Исаев .............. список уточняется и продолжается.............

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный02.04.2013, 06:11

      а заслуживают эти засранцы чтобы их вспоминать.их имена покрыты позором и выкинуты на помойку истории

      Удалить
  5. Анонимный02.04.2013, 11:29

    Уважаемый 6.11, на счет помойки сказано верно, но хочу напомнить о главном, но упущеном, - принципе неотвратимости наказания за содеяные преступные действия.
    Так называемая "БУРНАЯ" деятельность этих, мягко говоря, негодяев, квалифицируется никак иначе как насилие и геноцид людей, а посему и исторически сложившаяся в МЛС за это ответственность, проктологическим путем и способом.

    ОтветитьУдалить
  6. Анонимный02.04.2013, 16:06

    а судя по взгляду тигипка, его за провал пенсионной реформы уже опетушили.

    ОтветитьУдалить
  7. Анонимный02.04.2013, 18:34

    Обязательно надо знать всем фамилии и фейсы этих засранцев ,чтобы не были в тени позора Андреева. Каждому воздастся по заслугам . Уточним , продолжим и опубликуем список позора .

    ОтветитьУдалить
  8. Анонимный03.04.2013, 00:24

    Клеймим позором Андреева и К, а они как были в СЧУ, так и остаются и продолжают свое гнусное дело. Ну и толку от этих изливаний? Когда-то им воздастся по заслугам... А сколько за эти полтора года безвременно ушло из жизни лишенных нормального лечения и существования людей?!!! И что им воздастся? Им уже ничего не нужно.

    ОтветитьУдалить