22 мая 2013 г.

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до Закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо посилення соціального захисту громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї)

Законопроектом (реєстр. №2491) пропонується внести зміни до Закону"Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", якими запровадити виплату учасникам ліквідації наслідків "ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї" одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, та мінімальних розмірів пенсій по інвалідності на рівні, що встановлений цим законом для осіб, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Передбачається також встановити, що пенсія по інвалідності для осіб, які брали участь в ліквідації ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях під час проходження дійсної військової служби, обчислюється відповідно до цього закону, або за їх бажанням "з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, що був встановлений на час їхнього перебування в зоні відчуження або на радіоактивно забрудненій території під час ліквідації інших ядерних аварій, участі у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї".

Під час обговорення законопроекту було висловлено зауваження до нього. Зокрема, акцентовано увагу на висновках Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради, Кабінету Міністрів.

Зокрема, зазначалося, що реалізація запропонованих змін призведе до збільшення видаткової частини державного бюджету. Водночас, у порушення вимог частини першої статті 27 Бюджетного кодексу до законопроекту не подано фінансово-економічне обґрунтування (включаючи відповідні розрахунки) та пропозиції про внесення змін до законодавчих актів щодо скорочення витрат державного бюджету та/або джерел додаткових надходжень для збалансованості бюджету.

ИСТОЧНИК

1 комментарий:

  1. Анонимный23.05.2013, 01:17

    Ну хоть запятую поставить разрешите, а там уже мы роздеребаним чернобыльский закон так, что вместо расходов он будет доходы в бюджет приносить...
    Ну хоть запятую, ну разрешите, мы же о вас,о чернобыльцах заботимся, разве за последний год вы этой нашей за-бо-ты не почувствовали?
    Нет? Не почувствовали? Так это же все из за отсутствия совести, нет, пардон, из за отсутствия той самой запятой, которую мы хотим сейчас поставить в вашем, родные наши кормильцы, пардон, чернобыльцы, законе.
    И воздасться на небесах всем им за дела ихние гадкие, и станут им дела ихние коридором в ад кромешный, и не будет возврата им к покоянию душ ихних мерзких. Анафемой вобьются в чело им дела ихние гадкие. И проклятием нашим будет ключ им к покоянию.

    Я не священник, просто из души такой экспромт получился.

    ОтветитьУдалить