31 июля 2013 г.

Кіровоградські чиновники визначилися зі списком чорнобильців, яким потрібно житло .

Під керівництвом Галини Пастух пройшло засідання спеціальної комісії, члени якої визначилися зі списком чорнобильців, які мають право на першочергове отримання житла, передає «Утренний город».

Як стало відомо, в поточному році питаннями представників даної категорії пільговиків буде займатися Міністерство соціальної політики України, тоді як минулого року рішення про надання коштів чорнобильцям брали представники МНС. Однак до сьогоднішнього дня ще не затверджений порядок, який повинен регулювати цей процес.

Представники Кіровоградської обласної влади розуміють, що чорнобильці чекати не можуть, а тому необхідно діяти, не озираючись на всі проблеми. Таким чином, було прийнято рішення провести збори комісії, яка визначилася б з кандидатами поза порядком. За словами Пастух, в цьому році регіон повинен отримати 2 мільйони гривень на забезпечення пільговиків
квартирами. Згідно з попередніми розрахунками, грошей має вистачити на купівлю дев`яти житлових приміщень. Однак це з врахуванням того, що середня вартість одного квадратного метра становить 4,5 тисячі гривень. Саме такі показники були зафіксовані у минулому році. Мінімальна планка, яка була встановлена облдержадміністрацією, становить 7 квартир.

Згідно з новою постановою, першочергове правило на отримання квартир отримають ліквідатори катастрофи на Чорнобильській АЕС, які є інвалідами І категорії і значаться на перших позиціях в обласному реєстрі. Точні терміни здачі в експлуатацію житла ще невідомі, але ця інформація стане доступною в найближчому майбутньому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий