14 октября 2014 г.

Прокуратура таки висунула підозру чернігівському меру Олександру Соколову

Чернігівська обласна прокуратура висунула підозру Чернігівському міському голові за  фактом махінацій міської влади з коштами, виділеними державою на придбання квартир чорнобильцям.

Відповідну ухвалу під тиском чернігівських люстрацій них організацій та учаників АТО з 41 батальйону територіальної оборони винесла обласна прокуратура.

Також прокуратура направила міському голові повістку про виклик в прокуратуру або сьогодні на 16 годину або   16 жовтня на 10 годину. 

Документи були передані до міської ради та під тиском учасників акції протесту зареєстровані в канцелярії міської ради.


Вручення підозри стало кульмінацією сьогоднішньої акції протесту під стінами Чернігівської мері та обласної прокуратури під час якої вимагали відставки міського голови. Детальніше про ранкові події 13 жовтня в матеріалі: 41 батальйон вимагає відставки Соколова

Нагадаємо, що в Чернігові вже кілька днів громадка організація «Грім» за підтримки помічників народного депутата України від парті «Батьківщина» Валерія Дубіля проводить акції протесту щодо відкриття кримінальної справи  проти міського голови Олександра Соколова та відсторонення його від посадових обов’язків.

Напередодні протестувальники встановили намети біля обласної прокуратури та міської ради.

Кримінальну справу розпочато за фактом махінацій міської влади з коштами, виділеними державою на придбання квартир чорнобильцям.

 Додамо, що в цьому ж самому звинувачує Олександар соколова і народний депутат Валерій Дубіль.  За словами Валерія Дубіля, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, порушуючи  Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримавши кошти з Державного бюджету спрямував  на закупівлю квартир  через  купівлю майнових прав, а не на закупівлю житла на умовах пайової участі, в об’єкті   незавершеного житлового  будівництва, готовність якого на момент перерахування коштів становила менше 20%. Хоча за вищезазначеним порядком визначено заборона, якщо об’єкт складає менше ніж 75% готовності.

Нардеп подав відповідні звернення до  міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генерального прокурора Віталія Яреми щодо неналежного розслідування кримінального провадження про привласнення державних коштів посадовими особами Чернігівської міської ради.

За словами Дубіля даними діями завдано матеріальної шкоди державному бюджету  в сумі більше  4,5 млн. грн., а чорнобильці залишилися без обіцяних квартир. 

Цікаво, що під час свого призначення головний прокурор  області Володимир Стецено заявляв, що Валерій Дубіль є його другом, а тепер помічники Дубіля звинувачують Стеценка у корумпованості та затягуванні  справи проти Соколова.



Автор: Чернігівщина: події і коментарі

Источник: http://antikor.com.ua/

Комментариев нет:

Отправить комментарий