16 августа 2013 г.

Глава МЗС Японії 25 серпня поїде у Чорнобиль оглядати АЕС

КИЇВ. 16 серпня. УНН. З 24 по 26 серпня 2013 року планується візит Міністра закордонних справ Японії пана Фуміо Кішіда до України. Під час візиту планується огляд Чорнобильської АЕС у неділю 25 серпня. Про це УНН повідомили у прес-службі посольства Японії в Україні.

Нагадаємо, 13 серпня 2013 на Чорнобильській АЕС розпочала роботу експертна місія МАГАТЕ з розгляду та видачі коментарів до проекту технічних специфікацій на упаковки з кондиціонованими відходами. Місію організовано в рамках проекту технічного співробітництва МАГАТЕ UKR/9/030 "Надання допомоги ЧАЕС в знятті з експлуатації та безпечного поводження з радіоактивними відходами".

За повідомленням, на майданчику Чорнобильської АЕС проводяться пусконалагоджувальні роботи з подальшим введенням в експлуатацію промислового комплексу з поводження з твердими РАВ та заводу з переробки рідких РАВ. Упаковки РАВ, що підлягають захороненню в приповерхневому сховищі будуть направлятися в спеціально обладнане приповерхневе сховище ТРО.

Метою місії є отримання рекомендацій та коментарів до розроблених Чорнобильською АЕС технічних специфікацій на упаковки для твердих і сценарий РАВ.


Джерело: УНН

Комментариев нет:

Отправить комментарий