22 октября 2013 г.

Нова теплова електростанція принесе другий Чорнобиль

Незабаром в Україні з'явиться нова теплова електростанція. Добудовують її у Іванківцях, селищі, яке знаходиться на кордоні з Чорнобильською зоною. Однак, радості у місцевих мешканців мало, запевняють, що це загрожуватиме черговою катастрофою.

В Іванкові, що на кордоні з Чорнобильською зоною, завершують будівництво теплової електростанції. Місцеві жителі стверджують - об'єкт будуть обслуговувати радіоактивним лісом, а дим із вмістом важких металів вб'є все навколо.

Фахівці кажуть, люди мають рацію - цезій і стронцій, якими просякнута вся зона, накопичується в кістках і м'язах людини і викликає онкологічні захворювання, йдеться у сюжеті «Надзвичайних новин» на ICTV.

Другий рік поспіль у селищі Іванків не вщухають мітинги - на забрудненій території бізнесмени почали зводити ТЕС. Працювати вона повинна на деревині. Люди бояться, що будуть спалювати саме чорнобильський ліс. «Що буде з нашими дітьми? Для нас це страшно!», - обурюється місцева мешканка.

Люди вже прозвали будівництво «другим Чорнобилем». З ними погоджуються і фахівці. Вчені говорять, що якщо буде горіти вражений ліс, вся радіація, яка накопичилася в деревині, полетить у повітря.

Будівництво ТЕС на стадії завершення. Незважаючи на численні протести, станція буде працювати. Чому бояться іванківці, керівництво ТЕС просто не розуміє. «З Іванівського району буде спалюватися, але з самої зони, як люди побоюються, ні. Для будівництва цієї станції ми маємо всі дозвільні документи», - запевняє головний інженер ТЕС Валерій Доманов.

Місцева влада каже, що забудовника зобов'язали замовити комплексну екологічну експертизу проекту, після якої і будуть подальші висновки. Люди ж для себе вирішили - будуть боротися проти будівництва станції. Вже і звернулися в міліцію, і в прокуратуру. Якщо справа з місця не зрушиться - обіцяють йти прямо на Київ.

Источник: http://jkg-portal.com.ua/

2 комментария:

  1. Киев и Киевская область присоединяйтесь к нашей акции протеста: "МЫ против ТЭС".
    "Люди вже прозвали будівництво «другим Чорнобилем». З ними погоджуються і фахівці. Вчені говорять, що якщо буде горіти вражений ліс, вся радіація, яка накопичилася в деревині, полетить у повітря." И это НЕОСПОРИМЫЙ факт!!!
    «З Іванівського району буде спалюватися, але з самої зони, як люди побоюються, ні. Для будівництва цієї станції ми маємо всі дозвільні документи», - запевняє головний інженер ТЕС Валерій Доманов." И это очередная ЛОЖЬ!!! Наверное пан Валерий не знает, что Иванков как раз находится в третьей Чернобыльской зоне. Так какой лес будет сжигаться???
    "Місцева влада каже, що забудовника зобов'язали замовити комплексну екологічну експертизу проекту, після якої і будуть подальші висновки." Какая ЭКСПЕРТИЗА? Есть Чернобыльский закон, который четно оговаривает, НЕЛЬЗЯ в третьей зоне строить предприятия, которые ухудшают экологическую обстановку. Почему горстка людей имеет право решать судьбу тысяч-миллионов украинцев (я думаю к нам присоединятся жители Киевской области и Киева)??? В стране что совсем уже НЕТ ЗАКОНОВ и КОНСТИТУЦИИ???

    ОтветитьУдалить
  2. Америций24.10.2013, 13:56


    З А К О Н У К Р А Ї Н И

    Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного
    забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи

    Стаття 16. Види діяльності, заборонені у зоні
    гарантованого добровільного відселення

    У зоні гарантованого добровільного відселення забороняється:

    - будівництво нових, розширення діючих підприємств,
    безпосередньо не пов'язаних із забезпеченням радіоекологічного,
    соціального захисту населення, а також умов його життя та праці;

    - будь-яка діяльність, що погіршує радіоекологічну ситуацію;

    - природокористування, яке не відповідає вимогам норм
    радіаційної безпеки;

    - внесення пестицидів, гербіцидів, отрутохімікатів без
    спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що
    реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього
    природного середовища; { Абзац п'ятий статті 16 із змінами,
    внесеними згідно із Законом N 5459-VI ( 5459-17 ) від 16.10.2012 }

    - залучення школярів, учнів і студентів до робіт, які можуть
    негативно вплинути на стан їх здоров'я.

    ОтветитьУдалить