3 октября 2013 г.

Ветерану-афганцу в Луганске не могут оплатить лечение после инсульта


Покинутий ветеран. У Луганську дружина ветерана-афганця просить владу допомогти з лікуванням її чоловіка. Сергій Мілютінов переніс тяжку операцію, і зараз у реанімації. Медикаментів, що афганцям повинні виділяти безкоштовно, в Луганській обласній лікарні не вистачає. А гроші, які родина позичила на лікування у банку, закінчуються.

Наталя Мілютінова ледь стримує сльози. Її чоловік - у вкрай тяжкому стані. Після перенесеного інсульту йому зробили складну операцію на головному мозку. Щодня на лікування жінка витрачає близько двох тисяч гривень. Список медикаментів щоразу збільшується, а грошей брати - нізвідки. Жінка працює листоношею, у родині - двоє дітей.


Наталя Мілютінова, дружина ветерана війни:

- Мы взяли кредит, помогли мне знакомые, родственники, больше денег нет. Мы обращались на прямую линию к президенту Украины, премьер-министру, в Министерство здравоохранения отправили документы, собрали, курьером.

Сергій Мілютінов - учасник війни в Афганістані та ліквідатор аварії на ЧАЕС. Все житття він пропрацював дільничним інспектором. Нещодавно вийшов на пенсію. За законом, таких людей повинні лікувати безкоштовно, каже голова ветеранської організації Іван Шердець.

Іван Шердець, голова Луганської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану:

- Есть хороший закон, принятый на государственному уровне, который как раз гласит о том, что мы должны бесплатно лечиться, бесплатно реабилитацию проходить. Но, к сожалению, пункт этого закона не выполняется.

В обласному Департаменті охорони здоров'я пояснюють: цьогоріч справді є труднощі з медикаментами. Втім, запевняють - перші три доби пацієнту профінансували лікування.

Павло Малиш, голова Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації:

- Мы за счет бюджетных средств обеспечили его более, чем на 2 тысячи гривен. У меня есть накладные на эти медикаменты. Если он имеет право на бесплатное лечение - он, конечно же, будет его получать.

Та поки що це лише слова. Тому представники ветеранських організацій звернулися до Луганської облради. Вони просять депутатів втрутитися в ситуацію і виділити кошти на лікування хворого.

Руслан Міщенко, Віталій Ромас, Новини, телеканал "Інтер", Луганськ.


Комментариев нет:

Отправить комментарий