6 ноября 2013 г.

Волинська "Батьківщина" виступає проти позбавлення 114 сіл чорнобильського статусу

Влада збирається позбавити села Маневицького, Камінь-Каширського та Любешівського районів статусу потерпілих третьої категорії внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Для цього уже підготували висновок експертної групи Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

У 1991 році 166 населених пунктів Волині набули статусу «чорнобильської зони», однак згідно з висновками експертів, лише три села — Велика Яблунька, Галузія та Серхів Маневицького району — можуть зберегти свій статус. 114 населених пунктів втрачають його.

Депутати Маневицької, Камінь-Каширської та Любешівської районних рад від фракції ВО «Батьківщина», ознайомившись із експертним висновком, вважають, що він підготовлений без всебічного вивчення та не містить статистичних даних про стан захворювання населення, в тому числі і зростання онкологічних патологій та недуг щитовидної залози.

Про це повідомляє прес-служба обласної партійної організації.

Член фракції ВО «Батьківщина» у Волиньраді Людмила Кирда переконана, що позбавлення «чорнобильського» статусу районів, які дійсно постраждали від аварії, - це ніщо інше, як виконання доручення президента «урізати» всі соціальні пільги населенню.

«Яким чином робилися ті дослідження, невідомо. У тих «великих» експертів навіть лабораторії немає. Ці поспішні висновки не дають можливості зробити об’єктивну оцінку сучасного стану радіоактивно забруднених територій, а отже не дають підстав говорити, що умови проживання на цій території стали безпечними для волинян. Прикро, що саме неповні результати досліджень стали основою експертизи», - резюмувала «батьківщинівка» Людмила Кирда.

У Волиньраді вже підготували проект звернення до народних депутатів та Кабінету міністрів щодо удосконалення державної політики у сфері подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Яким буде його доля, стане зрозуміло на засіданні чергової сесії облради, яке заплановане на 8 листопада.


Источник: http://gazetavv.com/

Комментариев нет:

Отправить комментарий