18 ноября 2013 г.

Кіровоград: чорнобильці не повинні були мітингувати - усі виплати здійснюються

Мітинг чорнобильців, що відбувся у Кіровограді 14 листопада, був недоцільним. Про це заявила у своєму виступі на ранковій апаратній нараді в ОДА заступник губернатора Галина Пастух. Вона запевнила присутніх у тому, що усі виплати здійснюються вчасно, а такі дії чорнобильців зумовлені відсутньою реакцією на їх обурення з боку відповідних органів влади. Як результат, чорнобильців збирають по територіям і виводять на площу під прапорами опозиційних політичних сил:

«Незалежно від того вийшли чорнобильці на площу, чи лише збиралися, щомісячно у мене проводяться офіційні зустрічі з усіма службами, які причетні до соціального забезпечення чорнобильців, впритул до Виконавчої служби, яка займається реалізацією Закону України «Про соціальний захист чорнобильців» стосовно виплати пенсій через рішення судів.

Я хочу повідомити про те, що сьогодні у нас в області 11 тисяч чорнобильців. Видатки з бюджету по державним програмам складають 18 млн. грн. На сьогодні профінансовано 100 % - 16 млн. грн. по області (де поділися ще 2 млн. чиновник не зазначила - Авт.). Жодних питань із фінансовим забезпеченням чорнобильців немає.

Зрозуміло, що питання виникають стосовно недостатнього фінансування на медикаментозне забезпечення. Для цієї програми фінансування через міжбюджетний трансфер були передбачені видатки на Кіровоградську область трохи більше 400 тис. грн. Обласним бюджетом Кіровоградщини на сьогодні затверджено 1 млн. 2 тис. грн. Тобто все, що можливо у межах фінансового забезпечення в області, зроблено - видатки більше ніж у 2 рази збільшені.

Зрозуміло, що виникають ще питання квартирного забезпечення. 450 чорнобильців на черзі. На сьогодні виділено 1,8 млн. грн. державної субвенції для забезпечення житлом чорнобильців. Визначені уже квартири, чекаємо фінансування, яке затримується по казначейству.

Невелика кількість чорнобильців була на площі. Хочу звернутися до керівників усіх територій: незалежно вийшли чорнобильці на площу чи не вийшли, це ваша щоденна робота. Не надходять відгуки від відповідних органів влади, тому отакі як Неділько збирають людей по територіям і потім, хоч і невелика кількість, але виходить під знаменами уже, зрозуміло, опозиційних сил».

Источник: http://gre4ka.info/

2 комментария:

  1. Анонимный19.11.2013, 10:55

    чиновники пенсионного фонда не занимайтесь очко втирательством будете сидеть вместе со всей киевской шушарой которая нарушает конституцию законы и права человека

    ОтветитьУдалить
  2. Хотелось бы узнать у заступника губернатора пані Галини Пастух, знает ли она чем отличается Закона Украины № 796-XII от 28.02.1991г. "Про статус и соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильскої катастрофи" от позорной Постанови Каб.міна "Про підвищення рівня соціального захісту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобільскої катастрофи" від 23.11.11р. за подписью Азарова??? А ЭТО ДВЕ БОЛЬШИЕ РАЗНИЦЫ!!! Чтобы судить о "доцільності" проведения митинга чернобыльцев в Кировограде, Вам пани Галина, как минимум нада знать чем отличиется ЗАКОН УКРАИНЫ от Постановления Каб.мина??? Чернобыльцы добиваются выплат согласно ЗАКОНА УКРАИНЫ и согласно РЕШЕНИЙ СУДОВ, а не согласно Постановления Азарова.

    ОтветитьУдалить