20 ноября 2013 г.

Тернопільські чиновники «штампували» липових чорнобильців

На Тернопільщині завдяки фіктивним довідкам, що були видані чиновниками, псевдочорнобильці отримали майже 50 тис. грн пенсії.

Як повідомили IA ZIK у прес-службі прокуратури області, зловживання виявили у Заліщицькій міській раді. Посадовці видали двом громадянам фіктивні довідки, в яких вказали недостовірні дані про місце їхнього проживання на території Заліщиків.

Надалі на підставі цих довідок людям видали посвідчення осіб, які постійно проживають на території зони посиленого радіоекологічного контролю 4 категорії.

Завдяки незаконному статусу потерпілих від Чорнобильської катастрофи, громадянам зайво нарахували та виплатили майже 50 тис. грн пенсії.

Чиновників обвинувачують у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Триває досудове розслідування.


Источник: http://zik.ua/

1 комментарий:

  1. Анонимный21.11.2013, 18:05

    В Винницкой обл такие тоже есть Буряченко Валентин Григоревич ,не выезжал из апапрата облисполкома никогда. Но Удостоверение через Киев работая начальником ОДА по чернобыльцам и ГРУППУ инвалидности получил! Как спосите у Буряченко, а лучше у Будкалюка Д.Д.?
    войтов

    ОтветитьУдалить