25 декабря 2013 г.

Щоб солдати Чернігова і Черкас геть не померзли армія купила коштовного мазуту на 40 мільйонів

Міністерство оборони України 19 грудня уклало угоду з ТОВ «Торговий дім «ЛТС» на постачання мазуту на 40,15 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

5,5 тис тонн мазуту М-10 придбано по 7 300 грн./т, що дорожче ніж паливо нещодавно коштувало «Київенерго» (6 131 грн./т.) і Ізмаїльському порту (6 900 грн./т).

Торговий дім «ЛТС» зареєстровано на мешканців Запоріжжя Олексія Вдовиченка і Олексія Гейдюка. У жовтні фірма отримала перший підряд Міноборони на постачання мазуту на 12,73 млн грн. по 7 404 грн./т.

Торги проведено за процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється нагальною необхідністю придбати паливо для гарнізонів у м.Ічня (Чернігівська обл), м.Сміла, м.Макарів-1 (Черкаська обл).

За даними Міноборони, котельні зазначених гарнізонів працюють у жорсткому економному режимі, споживаючи вдвічі менше мазуту, ніж потрібно для нормального обігріву.

Раніше придбати мазут на відкритих торгах не вдалось, оскільки дана процедура призупинялася шість разів на підставі скарг ТОВ “Цитадель Мега Сіті”, ТОВ “Війскоптторг” та ТОВ “ДНСК”, ТОВ “Бізнесфорумінвест”, ТОВ “Оптимат” та ТОВ “Юнайтед Груп”.

«Враховуючи, що опалювальний сезон вже розпочався, з метою термінового забезпечення даних гарнізонів мазутом, були внесені зміни до річного плану закупівель та в жовтні місяці розпочаті процедури закупівель в одного учасника та відкриті торги.

Проте, дані процедури також були заблоковані поданням скарг від дочірнього підприємства “Рекламна агенція “Вершина”, ТОВ “Кронус Ойл” та ТОВ “Військоптторг”. Ці скаржники не приймали участі у процедурах закупівель», – повідомило Міноборони.

Відтак було прийнято рішення ще раз оголосити закупівлю «в одного учасника». При цьому Міноборони також звернулось до ТОВ «Елейн» з проханням надати свою пропозицію, яка виявилась на 0,6 млн грн. дорожчою від «ЛТС». Засновниками фірми «Елейн» є Сергій Кіслих та Олександр Ступак, відомий як власник фірми «Ректан», що займається харчуванням дітей-чорнобильців на підряді у Мінсоцполітики.


Источник: НАШІ ГРОШІ

2 комментария:

  1. михаил конотоп26.12.2013, 09:10

    будет и вашим и нашим. и солдатики не замерзнут.

    ОтветитьУдалить
  2. Страна ИДИОТОВ и ВОРОВ

    ОтветитьУдалить