2 октября 2014 г.

На Миколаївщині чорнобильців "оздоровлюють" у холодному санаторії з поганою їжею

Діти хочуть повернутися додому, але не мають грошей на квитки.

Понад 170 дітей-чорнобильців мріють про якнайшвидше завершення свого відпочинку в Очакові Миколаївської області. Діти твердять, що у кімнатах холодно, постіль стара, а їжа несмачна, тому вони часто голодні, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок. 

У свою чергу, адміністрація табору каже, що на погоду в регіоні вплинути не в змозі, а невибагливе харчування – питання до чиновників з Мінсоцполітики. Відомство за оздоровлення дітей чорнобильців вже завинило базі відпочинку понад півтора мільйони гривень. 


"Ліжка майже в аварійному стані, а ванна дуже страшна. Боїмось, що може завалитися", - розповів один з відпочивальників Сашко Візнюк. 

Вихователі додають, що діти до всього ще й голодні. Більшість з того, що готують у їдальні, вони просто не їдять, адже страви несмачні, холодні та одноманітні. 

Відпочивальники раді перервати відпочинок, але путівка розрахована ще на п'ять днів, а на квитки додому грошей немає. Натомість адміністрація переконує: претензії не обґрунтовані. В тому, що холодно нібито винен циклон, тому що база не опалюється. 

За словами керівництва, санаторій винен постачальникам майже мільйон гривень, тому що профільне міністерство за оздоровлення дітей-чорнобильців не розраховується вже другий місяць. Так там пояснили погане харчування дітей. 

На запит ТСН у Мінсоцполітики відповіли, що кошти перерахували, не називаючи конкретної дати. 

Хто кому і скільки заборгував - дітям байдуже. Вони рахують дні, щоб якнайшвидше повернутися додому після найгіршого відпочинку в своєму житті. 

Як повідомлялося раніше, у Херсонській області чорнобильці ризикують залишитися без їжі під час лікування в одному з санаторіїв на Арабатській стрілці. На харчі в оздоровчому закладі просто немає грошей. 


Источник: http://tsn.ua/

Комментариев нет:

Отправить комментарий