25 апреля 2013 г.

Суди списують сотні тисяч гривень компенсації «липовим» чорнобильцям з рахунків справжніх ліквідаторів


Суди списують сотні тисяч гривень компенсації «липовим» чорнобильцям з рахунків справжніх ліквідаторів

Українські суди приймають рішення на догоду липовим ліквідаторам аварії на ЧАЕС, проте ці кошти списуються з рахунків справжніх чорнобильців та їх родичів.
Про це повідомив президент Всеукраїнської громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Юрій Андрєєв в ефірі передачі «РозворотUA» на радіо «ЕраFM».
«На жаль, у нас виникла така паразитарна ситуація, що, користуючись нинішніми формулюваннями законів через українські суди, які, звичайно ж, працюють за системою відкатів, у нас кілька сотень таких «чорнобильців» висужували собі пенсії, що перевищують пенсію Президента України, і компенсації у розмірі кількох сотень тисяч гривень. Зокрема, один «чорнобилець» отримав компенсації максимально - 740 тис. грн», - підкреслив експерт.
За його словами, ці гроші «з повітря не дістають», їх відбирають у решти чорнобильців.
«На сьогоднішній день у Києві, Донецьку, Луганську та інших регіонах виконавчі служби теж не безкоштовно з усіх рахунків соціальних служб зняли гроші на виконання судових рішень. Нам, чорнобильцям ця ситуація гранично не подобається. Ми прийняли рішення, що відіб'ємо руки тим, хто живе за рахунок інших чорнобильців», - зазначив Ю. Андрєєв.
Він уточнив, що гроші примудряються відбирати навіть у сиріт, які отримують копійки - 160 грн. на місяць.
«Ось яка ситуація виникла. Причому, головна проблема для нас не в цих паразитах або чорнобильських мародерах, а в тому, що судді беруть позитивні рішення для тих, хто живе за чужий рахунок», - підсумував експерт.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий