27 июня 2013 г.

КОРОСТЕНЦІ-ЧОРНОБИЛЬЦІ ОТРИМАЮТЬ ПУТІВКИ!


chornobil
Коростенська міська громадська організація «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» звернулась за допомогою до народного депутата України Ірини Луценко, стосовно сприяння у вирішенні нагального питання про виділення путівок на оздоровлення потерпілим, зокрема дітям та інвалідам, від аварії на Чорнобильській АЕС.
 
Під час особистої зустрічі депутата від ВО "Батьківщина" з віце-прем'єром України Олександром Вілкулом, посадовці дійшли згоди про виділення за державний кошт „Кількість путівок по факту” для пільговиків в Коростені та Коростенському районі, враховуючи дітей та інвалідів.

В місті Коростень, Житомирської обл., яке одне з найбільших постраждало в Чорнобильській катастрофі, сьогодні проживає 62375 тис. осіб. З них 55947 є потерпілими від Чорнобиля, зокрема:
- учасників ліквідації – 761 особа, із них інваліди 1-ї категорії 125 осіб, школярів міста – 12 тис.
- дітей, що знаходяться на диспансерному обліку – 3316 осіб;
- дітей інвалідів – 302, із них 124 – дітей інвалідів Чорнобиля;
- хворих від наслідків Чорнобиля, які є інвалідами 1-ї категорії – 2234 особи.
На превеликий жаль, сьогодні спостерігається негативна тенденція по збільшенню захворювань дітей, від 385 на тисячу осіб в 1986 р., до 772 на тисячу у 2012 році.

За один лише 2010 рік захворіло 997,8 дітей.
Враховуючи цю негативну статистику, Всеукраїнське Об’єднання «Батьківщина» тримає це питання на контролі і зробить все для вирішення цієї проблеми. Вже на сьогоднішній день путівок на Коростень та Коростенський район виділено у 2 рази більше ніж в минулому році.

Ми, коростенці, мабуть дуже і дуже відрізняємось від людей з інших регіонів України. Живемо в третій Чорнобильській зоні. Маємо якісь пільги, але не маємо громадянської позиції. Навіть не стаємо на захист себе і своїх дітей. Коли виникла загроза затримки путівок для відпочинку дітей, то в Коростені підняли голос тільки представники громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи». Терміново був направлений лист до Президента України, в якому було повідомлено про затримку тендерних торгів, що могло б взагалі зірвати відпочинок дітей в період літніх канікул. Для вирішення цієї проблеми були задіяні депутати Верховної Ради Пехов Володимир Анатолійович і Луценко Ірина Степанівна, яка двічі зустрічалась, по питанню оздоровлення дітей, з Віце-прем’єром Олександром Вілкулом, у якого діти Коростеня під особистим контролем.
 
Акція, яку організували ліквідатори, не мала підтримки від коростенців. Складається враження, що ні батьки, ні матері не знають і знати не хочуть про можливі негаразди і проблеми, які виникають і будуть виникати завжди. Мабуть у ліквідаторів Коростеня, які рятували всіх нас під час Чорнобильської катастрофи, щоб стать на захист дітей північних районів Житомирської області сьогодні путівки для дітей почали надходити. Яка їх кількість – невідомо. То мабуть хай ніхто із батьків не буде проінформований про кількість цих путівок і куди ці путівки. Коростенці не повинні також знати про групи дітей, які відправляють за кордон. Адже коростенців нічого не цікавить крім «свинячої» гречки.
 
Сьогодні народ Турції повстав за три дерева, які хотіли зрубати в сквері. А коростенці не хочуть встати на захист своїх дітей. Взагалі треба припинить практику проведення будь-яких акцій, окрім однієї. Це повинна бути безперервна акція з вимогами скасування всіх пільг всім коростенцям – без винятку. Треба, врешті-решт, покласти край чорнобильським пільгам і погодитись з концепцією голови облдержадміністрації Сергієм Миколаєвичем Рижуком, про перетворення північних районів Житомирської області в туристичну зону. Якщо люди всього світу встають на захист своїх прав, то вони вимагають не тільки справедливості. 

Вони вимагають найважливішого – правди. Адже демократія може бути життєздатною тільки тоді, коли народ знає, що діється в державі і як діється. Тільки в такому випадку може панувати Закон і Соціальна Справедливість.
 
Володимир ЯЩЕНКО.



 ИСТОЧНИК : http://www.vk.zt.ua/node/1964

Комментариев нет:

Отправить комментарий