19 июля 2013 г.

Лже-ліквідатор, або чому недостатньо грошей на пільги для чорнобильців.

Слюсар одного з заводів-гігантів Петренко 5 вересня минулого року подав до управління Пенсійного фонду України у місті Кіровограді заяву та копії документів, щоб йому провели розрахунок пенсії за віком із зниженням пенсійного віку.

«Я маю право на таку пільгу як чорнобилець!» - сказав слюсар. І показав посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2 категорії та довідку Ф-122 від 15 червня 1993 року, видану Іванківським шляхобудівним управлінням №39, згідно якої він з 20 серпня по 10 вересня 1986 року виконував військовий обов’язок з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у селах Зелений мис, Лелеве та Черевач. 

Також Петренко надав архівну довідку Галузевого державного архіву Міністерства оборони України від 27 березня 2012 року, в якій було зазначено, що він в період з 20 серпня по 10 вересня 1986 року був у Чорнобильській зоні у складі в/ч 64354. Такий же запис був і у військовому квитку слюсаря. На що сподівався Петренко, подаючи до Пенсійного фонду ці липові папери? Напевне, на досвід своїх знайомих, які з такою ж липою отримали чорнобильську пенсію! Але у даному випадку афера не пройшла.

Працівники Пенсійного фонду провели перевірку і встановили, що у серпні-вересні 1986 року Петренко працював на заводі, і його не відряджали для ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. З Галузевого держархіву МО України відповіли, що Петренко не перебував у вищезгаданий період в рядах в/ч 64354 на спецзборах військовослужбовців запасу. З Іванківської РДА повідомили, що довідка про те, що Петренко у 1986 році трудився в Іванківській ШБУ №39 – липа.
Наслідком даної перевірки для Петренка стала не чорнобильська пенсія, а кримінальна справа за ч.4 ст.358 (використання завідомо підробленого документа) КК України. Днями її розглянув Кіровський райсуд міста Кіровограда і визнав Петренка винним, та призначив рік обмеження волі з річним іспитовим строком, а також стягнув на користь держави витрати на судові експертизи в розмірі 978 гривень.
Слюсарю Петренку не вдалося  стати чорнобильським пенсіонером і у подальшому доїти державу. А скільки в Україні таких, у кого це вийшло? Не дивно, що в бюджеті не вистачає коштів на справжніх ліквідаторів. 

4 комментария:

  1. Анонимный19.07.2013, 22:06

    это один поймался ,а сколько таких чернобыльцев тысячи, интересно кто либо понёс наказание кто выдовал справки ,кто делал записи в военном белете ведь все записи заверялись гербовами печатями...

    ОтветитьУдалить
  2. Анонимный20.07.2013, 09:32

    НИКТО не за что не ответил!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный21.07.2013, 07:24

      Уже давно надо было создать тест на вшивость и антибиотики против липовых...

      Удалить
  3. Уважаемые читатели блога «Эхо Чернобыля» это статья касается слесаря Петренко из Кировограда. Источник «Кировоград online» не указал инициалы данного гражданина. Просьба ко всем читателям не стоит подозревать всех чернобыльцев однофамильцев.

    ОтветитьУдалить