18 июля 2013 г.

Міська влада закликає чорнобильців припинити голодування біля будівлі Уряду та гарантує підтримку у вирішенні їхніх питань.

Представники Київської міської державної адміністрації разом із активістами чорнобильських громадських організацій зустрілися з протестувальниками біля Будинку Уряду. Метою зустрічі було прохання міської влади припинити голодування.

Крім того, учасникам акції протесту запропоновано скористатися можливістю під пильним наглядом медиків пройти курс реабілітації в одній зі столичних лікарень (виходу з 17-денного голодування).

«Протягом двох тижнів з голодуючими неодноразово зустрічалися представники Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики, а також Київської міської державної адміністрації. Ми зафіксували вимоги усіх протестувальників та проаналізували ситуацію на предмет наданих державою пільг, забезпечення яких гарантує Закон України про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Спільно з представниками різних чорнобильських громадських організацій ми прийняли рішення в черговий раз запропонувати припинити голодування та продовжити вирішення поставлених питань без шкоди для здоров’я», – зазначив Віктор Корж.


У Департаменті соціальної політики КМДА інформують, що наразі у столиці проживає понад 83 тисячі чорнобильців. Середня пенсія особи, що постраждала в наслідок аварії на ЧАЕС становить 3096,40 грн. Для виплати пенсій в усій Україні за судовими рішеннями необхідні кошти у розмірі 3,3 млрд. грн. Тільки у Києві потрібно виплатити 140 млн. грн., а також майже 8 млн. грн. на оздоровлення – за рішенням судів.

Крім того, чорнобильці користуються певними пільгами, зокрема, 50% сплатою за житлово-комунальні послуги та послуги зв’язку, отримують щомісячну компенсацію на продукти харчування, мають право на оздоровлення – один раз на рік, компенсацію вартості проїзду в Україні.

Для забезпечення житлом у Києві на обліку перебуває 2131 чорнобилець. Наразі поліпшують житлові умови особам, які були зараховані на квартоблік у 1994 році. Програма будівництва фінансується з державного бюджету. У 2012 році було виділено 22,7 млн. грн. та закуплено для чорнобильців 64 квартири у місті Буча. Крім того, додатково у 2012 році міська влада виділила 45 квартир. На придбання квартир у 2013 рік передбачені кошти в сумі 21,062 млн. грн.

Забезпечення спецавтотранспортом у столиці потребують 2333 особи, які перебувають на черзі з квітня 1993 року. Протягом 2012-2013 років автомобілями забезпечено 27 осіб. Загалом, за інформацією Мінсоцполітики, на 2013 рік на всю Україну передбачено 530 автомобілів.

Також при амбулаторному лікуванні чорнобильців забезпечення їх медикаментами здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. Крім того, 3074 особи отримають санаторно-курортні путівки у 2013 році.


2 комментария:

  1. Анонимный18.07.2013, 21:37

    Через 90 лет машину получит очередник-чернобылец! УРАААААА! Так это в столице. В регионах- лет через двести. Наверно средняя продолжительность возрастёт минимум на лет на 150.

    ОтветитьУдалить
  2. Анонимный19.07.2013, 00:47

    И тут выпрыгнул из табакерки шизанутый аноним 23:34. И везде ему эвакуированные мерещатся. Не спит аноним, блюдет аноним свою пенсиюшечку разлюбимую, как бы ее эвакуированные не забрали. А они, эти эвакуированные, все лезут и лезут чисто саранча. Запасайся, запасайся, аноним, дустом, купоросом, а то не дай Бог заразишься. Что мы наблюдаем? Полная шизофрения в чистейшем своем проявлении. Ему говорят:"Ликвидаторы мы" А он: "Кругом эвакуированные семьями, семьями прут, мало им мало". Срочно, контуженный, к психиатру дабы не повредился совсем. Да, совсем плох мужиченка. Вот что жадность и ненависть с ... делает.

    ОтветитьУдалить