27 января 2014 г.

ЧАЕС заплатить 1,5 мільйони за спостереження за саркофагом

ДСП «Чорнобильська АЕС» 14 січня за результатами тендеру уклало угоду з ДП«Укрінжгеодезія» на інженерно-геодезичні спостереження за осіданнями і деформаціями об’єкта «Укриття». Вартість угоди становить 1,52 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги мають надаватись до кінця червня 2014 року.

Спостереження будуть проводити вранці, через годину після сходу сонця, і у вечірню видимість. Тривалість спостережень вранці і ввечері повинна становити не більше двох годин.

Замовник повинен отримати достовірні дані про стан «Укриття», каркасу машинного залу 4-го блоку та деаераторної етажерки. Результати будуть використані для відстеження динаміки переміщень і напруженості будівельних конструкцій і вжиття заходів по запобіганню руйнування конструкцій і прогнозування аварійних ситуацій в процесі перетворення об’єкту «Укриття» в екологічно безпечну зону.

Нагадаємо, на ЧАЕС триває спорудження нового безпечного конфайнменту (НБК) – аркового багатофункціонального комплексу для перетворення об’єкта «Укриття» в екологічно безпечну систему. Функцію огороджувального контуру НБК мають виконати реконструйовані, підсилені та герметизовані будівельні конструкції 3-го і 4-го енергоблоків ЧАЕС. У листопаді 2013 року ДСП «Чорнобильська АЕС» підписало договір з корпорацією «Укртрансбуд» на відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС за 12,52 млн грн.


Источник: НАШІ ГРОШІ

Комментариев нет:

Отправить комментарий