28 января 2014 г.

У Житомирі виготовляють котел, який спалюватиме ліси у Чорнобилі



Спалювати радіаційнозабруднений ліс, не завдаючи шкоди екології, вже цього року планують розпочати у Чорнобилі.


Фахівці кажуть: на території зони відчуження знаходиться понад 250 тисяч гектарів лісу, які ніхто не розчищав з часу аварії на атомній електростанції, тож лісова пожежа на цій території зможе спричинити екологічне лихо. Виготовити обладнання, яке унеможливить викиди радіації в атмосферу, доручили Житомирському котлозаводу «Крігер», бо це підприємство має успішний досвід реалізації проектів по ефективному спалюванню відходів МДФ та ДСП, до складу яких входять формальдегіди, та відпрацьованих залізничних шпал, які містять у собі бензопірени.

На заводі «Крігер» пояснюють: котельня, яку вони будують, нестиме користь не лише екології, але й забезпечить теплом місто Чорнобиль. Вартість проекту - близько 2 млн. євро. Половину цих грошей виділяє Європейська Комісія. Щоб випробувати обладнання на міцність та відповідність технічному завданню, у Житомир прибула комісія, яка впродовж двох днів стежила за випробовуванням.

Одностайним рішенням членів комісії , а також уповноваженими спостерігачами від Європейського Союзу, заводські випробовування інсинератора для спалювання радіоактивної деревини було визнано успішними. Далі, гостям і членам комісії провели екскурсію на введену в експлуатацію в 2013р. котельню яка забезпечує теплом психіатричну лікарню під Житомиром. Побаченим фахівці лишились задоволені.

Вже навесні цього року у Чорнобильській зоні розпочнуть роботи по встановленню унікального обладнання, а у вересні обіцяють здати котельню в експлуатацію.

Источник: Житомир.info

Комментариев нет:

Отправить комментарий