20 февраля 2013 г.

Уряд розпочав розгляд пакету соціальних рішень, поданих Мінсоцполітики

Кабінет Міністрів почав розгляд пакету з 25 документів у сфері соціального захисту, підготовлених Міністерством соціальної політики. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська сьогодні по завершенні засідання Уряду. За її словами, відповідні пропозиції стосуються понад 20 млн. українців.

«З нагоди Дня соціальної справедливості Міністерство соціальної політики підготувало пакет з 25 документів у сфері соціального захисту, які стосуються понад 20 млн. громадян України. На забезпечення цих рішень планується спрямувати понад 4 млрд. грн. Державного бюджету та фондів соціального страхування», - сказала вона.

Наталія Королевська відзначила, що сьогодні на засіданні Уряду було розглянуто і ухвалено проекти перших двох законодавчих ініціатив з цього пакету, які стосуються внесення змін до Податкового кодексу.

«Першим рішенням пропонується звільнити від сплати податку на нерухомість сім`ї опікунів, піклувальників дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Це не справедливо коли дитина, яка втратила батьків, але має квартиру, повинна платити за неї податок», - сказала вона.

Друге рішення, за словами Міністра, спрямоване на розвиток ефективної зайнятості в країні, зокрема, фахівців робітничих спеціальностей. «Сьогодні роботодавці не зацікавлені витрачати кошти на професійне навчання працівників через оподаткування таких витрат. Уряд схвалив проект закону, який з 1 січня 2014 р. дозволятиме роботодавцям включати видатки на неформальне професійне навчання працівників за робітничими професіями до валових витрат. Таким чином у професійному навчанні будуть зацікавлені як працівники, так і роботодавці», - сказала вона.

Наталія Королевська подякувала колегам та наголосила, що решту проектів у сфері соціального захисту буде розглянуто найближчим часом. «Я дякую колегам з Уряду, які підтримали пропозиції Міністерства. Кожне прийняте рішення – це крок у напрямку побудови більш справедливого суспільства і вищої якості життя людей в Україні. Сподіваємось, що необхідність ухвалити такі соціально важливі рішення консолідує політичні сили та поновить роботу Парламенту», - сказала вона.

Довідка.

20 лютого на міжнародному рівні відзначається Всесвітній день соціальної справедливості, встановлений за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН з 2009 р. В Україні відзначення Дня соціальної справедливості встановлено Указом Президента від 4 лютого 2011 р. і цього року на офіційному рівні відбуватиметься вдруге.

1 комментарий:

  1. Анонимный21.02.2013, 15:01

    решту проектів у сфері соціального захисту буде розглянуто найближчим часом. ослы неторопливые и гамадрилы ленивые!

    ОтветитьУдалить