5 июля 2013 г.

Влада Рівного просить Мін’юст розібратися з квартирами для «чорнобильців»

У Рівному виникла конфліктна ситуація навколо розподілу квартир для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у новозбудованій багатоповерхівці. 

Ця тема порушувалася на вчорашньому сесійному засіданні Рівненської міської ради – інформує власкор IA ZIK.

Як зазначив на засіданні голова Рівненського обласного об’єднання всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» Віктор Ольховик, конфліктну ситуацію потрібно ліквідувати якнайскоріше, адже очікується чергове виділення для міста «чорнобильських» грошей і, зважаючи на проблеми з розподілом квартир, споруджених за ці кошти, Рівне може не отримати наступного траншу.

За словами ж міського голови Рівного Володимира Хомка, міська влада Рівного вже підготувала звернення до міністерства юстиції України з проханням врегулювати конфліктну ситуацію з розподілом цих квартир.

«Є черги, абсолютно законні, згідно яких люди там мали отримати квартири, але ті, хто перебував у черзі під 30-40-ми номерами подали в суд і несподівано для всіх виграли його. Їх перемістили з 30-х номерів на перше. Тепер чергу змінили судовим рішенням і ніхто не знає, як вийти з цієї колізії. Я повинен виконувати рішення суду. Невиконання тягне за собою кримінальну відповідальність», – каже Володимир Хомко.

Мер Рівного сподівається, що Мін’юст дасть конкретні рекомендації стосовно того, яким чином розподілити квартири. Крім того, депутати вирішили створити комісію, яка розбиратиметься в цьому питанні.


Комментариев нет:

Отправить комментарий