11 февраля 2014 г.

В.О. Міністра соціальної політики України Королевській Н.Ю.

11 лютого 2014 року

В.О. Міністра соціальної
політики України
Королевській Н.Ю.
Про семінар-тренінг 19.02.2014 року


Шановна Наталіє Юріївно !

До Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» надійшла інформація від регіональних осередків ВГОІ «Союз Чорнобиль України» про те, що керівникам департаментів соціального захисту населення облдержадміністрацій телефонограмою №71/20/112-2014 від 05.03.2014 року за підписом директора Департаменту соціального захисту Міністерства соціальної політики України Подорожного С.М. повідомлено про проведення 19 лютого 2014 року в м. Києві семінару-тренінгу за участю чорнобильської громадськості на тему: «Соціально-психологічна реабілітація населення з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи».

До участі у цьому заході запрошуються обласні осередки нашої організації без погодження з Президією Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Водночас Міністерство соціальної політики України, Міністерство фінансів України, Пенсійний фонд України до цього часу не надали ВГОІ «Союз Чорнобиль України» відповіді на наші запити про те, як планується підвищувати в 2014 році розміри пенсій, на якому рівні буде реалізовуватися програма забезпечення житлом інвалідів, які зміни вноситимуться до Порядку забезпечення санаторно-курортного лікування чорнобильців. Відсутність конкретних відповідей на ці питання неодмінно призведе лише до збурення учасників зібрання, спровокує підвищення соціальної напруги серед чорнобильців.

Зважаючи на це, представникам ВГОІ «Союз Чорнобиль України» рекомендовано не брати участі у згаданому сумнівному, провокаційному заході.

Наполягаємо на тому, щоб у якомога стисліші терміни Міністерство підготувало конкретні пропозиції щодо вирішення порушених питань. Лише з такими пропозиціями можна виходити до людей, пустопорожня балаканина нікому не потрібна.

Додаток: реакція чорнобильців щодо цього заходу на 2-х арк.

З повагою,
Президент ВГОІ
«Союз Чорнобиль України» Ю.Б. Андреєв

Комментариев нет:

Отправить комментарий