24 июня 2014 г.

У Кабміні пообіцяли "інвентаризувати" борги дітям війни і чорнобильцям

У Кабінеті Міністрів народному депутату від Черкащини Леонідові Даценку пообіцяли «інвентаризувати» борги дітям війни і чорнобильцям. Таку відповідь отримав парламентарій на свій депутатський запит щодо розблокування виконання рішень судів по цих соціальних виплатах.

Нагадаємо, відповідно до статті 63 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” і статті 7 Закону України “Про соціальний захист дітей війни” фінансування витрат, пов’язаних з їх виконанням, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Однак держава через брак коштів виплати ці заблокувала, а уряд Азарова пішов іще далі – Конституційний Суд рішеннями від 26 грудня 2011 р. і від 25 січня 2012 р. установив, що одним з визначальних елементів у регулюванні суспільних відносин у соціальній сфері є додержання принципу пропорційності між соціальним захистом громадян і фінансовими можливостями держави, а також гарантування права кожного на достатній життєвий рівень. Тобто, по суті, дозволив Азарову не виплачувати людям гроші навіть тоді, коли вони їх відсудили в судах.


«Законом України від 19 вересня 2013 р. № 583-УН “Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень” Кабінет Міністрів зобов’язано забезпечити проведення протягом одного року з дня набрання чинності Законом інвентаризації заборгованості з виплат за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою, ухваленими на підставі правовідносин, що мали місце до набрання чинності таким Законом. За результатами інвентаризації буде встановлено реальний обсяг зазначеної заборгованості, що дасть змогу здійснити планування необхідних витрат державного бюджету. Після цього заборгованість за зазначеними рішеннями погашатиметься почергово насамперед за рішеннями суду щодо пенсійних та соціальних виплат», – йдеться у документі за підписом Прем’єр Міністра Арсенія Яценюка.

Тетяна Воронцова


1 комментарий:

  1. шановний Арсеній Петрович, відповідно Статті 116 Конституції України,пункт 6) розробляє проект закону про державний бюджет і забезпечує його виконання після затвердження такого ВР.а заміст цього Ви собі приписуєте ;- порядок і розміри. Ваш обов*язок -ПОРЯДОК. а розмір - відповідно ст.92 Конституції України - ВИКЛЮЧНО ЗАКОНАМИ УКРАЇНИ.А шановний депутат Даценко Л.М. повинен знати, за який бюджет Він прголосує, такий КМУ і буде виконувати. і нічого показувати свою роботу всякими там зверненнями до різних владних структур

    ОтветитьУдалить