24 июня 2014 г.

Житлові питання найбільш наболілі для мешканців нашого міста


Із 16 чернігівців, які звернулися під час особистого прийому до міського голови Олександра Соколова, більшість турбували питання поліпшення житлових умов, приватизації житла, благоустрою окремих вулиць, встановлення автономних систем опалення тощо. 

Так, із питанням поліпшення житлових умов до очільника міста звернулися ліквідатори аварії на ЧАЕС, які стоять першими в пільговій черзі. За словами начальника відділу звернень громадян та соціальних питань міської ради Сергія Кухаренка, Олександр Володимирович пояснив, що кошти, виділені на придбання 15 квартир для чорнобильців, були перераховані до ПАТ «Домобудівник». Але підприємство збанкрутувало, зараз йдуть судові розгляди та процес його санації, що мають закінчитися на початку осені. Тоді й можна буде говорити про повернення грошей та придбання квартир для пільговиків.


Почекати Олександр Соколов попросив і родину, в якій є хворий на туберкульоз, — вона третя в пільговій черзі. На думку міського голови, на початку осені вони зможуть отримати квартиру.
А ось чоловіку, який звернувся з проханням встановлення у власній квартирі автономного опалення, міський голова порадив звернутися зі своєю пропозицією до сусідів, адже згідно з постановою Кабінету Міністрів України, встановлення автономного опалення можливе або на весь будинок, або хоча б на під’їзд.

Кілька звернень під час особистого прийому міського голови були колективними та стосувалися передачі в комунальну власність гуртожитків за адресами: вул. Волковича, 13 Б та вул. Інструментальна, 4 А. Олександр Соколов повідомив мешканцям цих гуртожитків, що місто готове прийняти будівлі в комунальну власність. «За наявності технічної документації в нас не буде підстав не прийняти гуртожитки в комунальну власність міста», — зазначив він.

Але до міського голови мешканці міста звертаються не лише зі своїми проблемами, але й із цікавими пропозиціями. Так, представники творчої інтелігенції міста запропонували створити в Чернігові постійно діюче містечко майстрів, аби всі охочі митці мали змогу представити свої вироби. А ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій Костянтин Каземиров представив свої пропозиції щодо підготовки видання, присвяченого героям-визволителям Чернігова від німецько-фашистської навали.

Олена БЕРЕЗКІНА

Источник: http://www.4ernigiv.info/

Комментариев нет:

Отправить комментарий