21 ноября 2014 г.

Інформаційне повідомлення

13 листопада відбулося засідання  Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з таким порядком денним:

1.Інформація про заходи з виконання «Основних напрямків діяльності ВГОІ «Союз Чорнобиль України», прийнятих на XV-й конференції Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»» (доповідає В.Березін).

2.Про звернення голови Тернопільської організації інвалідів ВГОІ «Союз Чорнобиль України» О.Є.Харитонова про скликання позачергової Конференції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» (доповідає В.Березін).

3.Про виконання бюджетних чорнобильських  програм  у 2014 році.(доповідає  В.Уяздовський).


4.Про проект внесення змін до Статуту ВГОІ «Союз Чорнобиль України» (доповідає В.Яценко).

5.Про виконання програми санаторно-курортного лікування чорнобильців у 2014 році (доповідає Г.Демченко).

6.Про штатний розклад і бюджет ВГОІ «Союз Чорнобиль України» на 2015 рік (доповідає К.Орловська).

7.Різне.

         За результатами обговорення Центральна Рада ВГОІ «Союз Чорнобиль України» прийняла такі рішення:

По п.1 порядку денного:

1) Інформацію Президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України» В.Березіна з цього питання взяти до відома.

2) Невідкладно звернутися до органів влади з пропозицією відмінити п.8 Постанови Кабінету Міністрів України  № 595 «Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей»  щодо виплати соціальних виплат лише на підконтрольній державі території, що прямо загрожує здоров׳ю та життю лежачих та інших інвалідів-чорнобильців із зони АТО. Делегувати представників Донецької та Луганської областей на брифінг з цього питання , який проводиться в «Укрінформі».

3) Прийняти такі пропозиції до проекту Державного бюджету України на 2015 рік:

1.Збільшити видатки на фінансування бюджетної програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», КПКВ 2501200, передбачивши:

-відновлення державної бюджетної програми «Будівництво житла для інвалідів Чорнобиля та переселенців» ( у сумі 120 000 тис. грн.); 

-додаткове фінансування бюджетної програми «Виплата щомісячної грошової допомоги у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування  місцевого виробництва та компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з урахуванням реальної вартості медичної норми необхідного набору продуктів харчування.

2. Збільшити не менше, ніж у 2 рази, фінансування бюджетної програми «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», КПКВ 2501460 (з 46 167,5 тис. грн. до 92 330 тис. грн.).

3. Передбачити додаткове фінансування Пенсійного Фонду України в обсязі 1 млрд. грн. з метою реалізації досягнутих домовленостей представників громадських організацій  і Кабінету Міністрів України щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів та деяких інших категорій чорнобильців, про що йшлося у листі до Прем’єр-міністра України вих. № 99 від 04.09.2014р.;

4. Змінити діючу систему санаторно-курортного лікування чорнобильців, зокрема, передати ці функції до обласних державних адміністрацій з метою більш ефективного використання існуючих, у тому числі місцевих, санаторно-курортних закладів;

5. Збільшити на 2 млрд. грн. фінансування програми «Забезпечення виконання рішень суду, що гарантовані державою», КПКВ 3504040, з метою розпочати поетапне виконання рішень судів за позовами інвалідів – чорнобильців.

6. Фінансування решти чорнобильських програм просимо передбачити на рівні, не нижчому від показників поточного року, з урахуванням рівня інфляції.

По п.2 порядку денного:

Інформацію Президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з цього питання  взяти до відома, відзначивши, що згідно з Статутом нашої організації для скликання позачергової (надзвичайної) Конференції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» на даний час немає правових підстав.

По п.3 порядку денного:

1) Визнати незадовільним хід виконання бюджетних чорнобильських програм у 2014 році.

2) Звернутися до Мінсоцполітики з проханням вжити усіх можливих заходів для виконання у поточному році усіх бюджетних чорнобильських програм, передусім програми лікування важкохворих чорнобильців, оскільки від цього напряму залежить життя і здоров׳я багатьох людей.

По п. 4 порядку денного:

1) Інформацію робочої групи щодо пропозиції про внесення змін до Статуту ВГОІ «Союз Чорнобиль України» взяти до відома.

Запропонувати обласним організаціям «Союзу Чорнобиль України» обговорити це питання та до серпня 2015 року викласти свою позицію щодо змін до Статуту ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

3)  Продовжити повноваження робочої групи з даного питання. 

По п. 5 порядку денного:

Інформацію з цього питання взяти до відома.

Прийняти пропозиції  робочої групи щодо необхідності внесення змін до чинного порядку санаторного лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Направити зазначені пропозиції керівництву Мінсоцполітики України з проханням про невідкладне внесення відповідних змін до нормативного акту Кабінету Міністрів України.

По п. 6 порядку денного:

Штатний розпис ВГОІ «Союз Чорнобиль України» на 2015 р. затвердити.

По п. 7 порядку денного:

Розглянуто інформацію голови Ревізійної комісії ВГОІ «Союз Чорнобиль України»  щодо порушення вимог Статуту у Київській обласній організації «Союзу».  Дано доручення голові Київської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Дерді І.І. протягом двох тижнів провести спеціальне засідання Ради Київської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» в центральному офісі ВГОІ «Союз Чорнобиль України» із обов’язковим запрошенням усіх членів Ради  обласної організації, а також Президента, голови Виконавчого комітету, голови Центральної ревізійної комісії ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та, по можливості, членів Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Було розглянуто питання щодо перебування Львівської обласної організації у складі Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Йшлося про те, що рішення про виключення організації могло бути розглянуто та прийнято лише Конференцією ВГОІ «Союз Чорнобиль України» ( п.7.1.6.), таких рішень не приймалося. Центральна Рада ВГОІ «Союз Чорнобиль України» одностайно наголосила на тому, що Львівська обласна організація «Союз Чорнобиль України» є членом ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та голова Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» є членом Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України», який повинен брати участь в роботі засідань Центральних Рад  та в житті організації.

1 комментарий: