21 апреля 2013 г.

Парламентські слухання про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи (ВІДЕО)

До Вашої уваги пропонуємо фрагменти виступів на парламентських слуханнях про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи:

ДЖЕРЕЛО:Чорнобильський Прес-Експрес











1 комментарий:

  1. Анонимный18.04.2013, 21:47

    ПАРЛАМЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ
    "Про стан, заходи і перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи"
    Сесійна зала Верховної Ради України
    17 квітня 2013 року, 15 година


    До доповіді запрошується заступник міністра охорони здоров'я Толстанов Олександр Костянтинович
    http://static.rada.gov.ua/zakon/new/par_sl/SL170413.htm


    ТОЛСТАНОВ О.К.
    «За 27 років, які минають, вже чітко визначилися основні групи населення, які потребують пріоритетної державної, особливо медичної уваги. Це в першу чергу особи, які були дітьми та підлітками у віці від нуля до 18 років на момент аварії і отримали опромінення щитовидної залози. Це ліквідатори, які працювали на проммайданчику в 1986-1987 роках. Це населення, яке проживає на забруднених територіях.»…

    … У період з 1990-го по 2012 рік частота раку щитоподібної залози у групах постраждалого населення помітно перевищувала середні показники по Україні. Захворюваність на цю патологію учасників ліквідації наслідків аварії у 1986-у і 1987-у роках була у п'ять разів вища очікуваного рівня, у евакуйованих – у 4,3 рази, у жителів радіоактивно забруднених територій – у 1,3 рази.

    У групі ліквідаторів 238 осіб у 1986 році перенесли гостру променеву хворобу. На жаль, 28 з них померли. На сьогодні достовірно підтверджено залежність рівнів захворюваності на хвороби щитоподібної залози, серцево-судинні органи, органи травлення, новоутворення, психічні розлади від розміру отриманого опромінення у ліквідаторів з дозою опромінення понад 250 мілізівертів. Рівень захворюваності у учасників ліквідації аварії у півтора-два рази перевищує відповідні показники дорослого постраждалого населення та інших груп первинного медичного обліку за рахунок насамперед хвороб ендокринної, нервової системи, а також системи кровообігу і хвороб органів травлення.


    ОтветитьУдалить