19 апреля 2013 г.

Мінсоцполітики: Представники Уряду, провідні науковці країни та громадські організації чорнобильців обговорили проблемні питання щодо подальших дій у сфері подолання наслідків аварії на ЧАЕС


Серед широкого розмаїття і багатовекторності "чорнобильської" проблематики Уряд, насамперед, концентрує увагу на питаннях соціального захисту осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики В'ячеслав Коломієць під час виступу на науковому симпозіумі "Актуальні питання соціального, медичного та радіаційного захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

"Майже 100% передбачених на фінансування "чорнобильських" програм коштів мають соціальне спрямування. Поза нашою увагою не залишається жодна з категорій постраждалих осіб - як учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, так і потерпілі від Чорнобильської катастрофи та діти", - наголосив заступник Міністра.

Він зауважив, що Мінсоцполітики зараз займається вдосконаленням порядку надання пільг та компенсацій особам, які втратили годувальника внаслідок аварії на ЧАЕС без встановлення причинного зв’язку смерті з наслідками катастрофи. "Хто з учасників нашого симпозіуму був вчора на парламентських слуханнях, той чув, що на цьому акцентувала увагу Міністр. Напрацювання у цьому напрямку у нас вже є", - наголосив Коломієць.

Він також підкреслив, що іншою важливою темою є збереження статусу потерпілого від ЧАЕС для молоді, яка досягає 18-річного віку. "Ми напрацьовуємо пропозиції щодо запровадження спеціалізованого обліку і медичного забезпечення громадян, які досягають повноліття і втрачають статус потерпілого від ЧАЕС. Це тема, яка до цього часу не знаходила свого відображення в наших спільних напрацюваннях, тому прошу учасників симпозіуму не залишити поза увагою це питання", - сказав урядовець.

Звертаючись до учасників симпозіуму, заступник Міністра зазначив важливість подібного захисту напередодні відзначення 27-х роковин Чорнобильської катастрофи.

"Важливо, що спільно з Державним агентством з управління зоною відчуження, спільно з Пенсійним фондом, з провідними науковцями країни, громадськими організаціями чорнобильців ми знайшли час для такої зустрічі, мета якої - всебічне обговорення проблемних питань, вироблення узгоджених позицій щодо подальших дій у сфері подолання наслідків аварії", - сказав В'ячеслав Коломієць.

Комментариев нет:

Отправить комментарий