18 апреля 2013 г.

В Тернополі міська рада виділила кошти учасникам Чорнобильської трагедії

До Дня Чорнобильської трагедії – 26 квітня чорнобильці отримали допомогу від міськради. 14 700 тисяч гривень виділили 147 членам громадської організації «Спілка Чорнобиль» на оплату житлово-комунальних послуг. Ще десять тисяч гривень спрямували на статутну діяльність Тернопільській міській організації «Інваліди Чорнобиля». Відповідні рішення прийняли на засіданні виконкому 17 квітня.

«26 квітня – траурна дата в біографії нашої країни, саме в цей день у 1986 році відбулася страшна техногенна катастрофа – вибух на 4 реакторі Чорнобильської атомної станції. На подолання наслідків чорнобильської аварії були направлені пожежники, військові, люди різних професій. Це люди, які, рятуючи чужі життя, не шкодували власних. Чорнобиль став викликом всьому людству, але людство не зробило уроки з цієї біди. Україна фактично залишилась сам на сам з наслідками Чорнобильської катастрофи. Однак народ наш, що звик перемагати, переміг і в цій битві. Схиляю голову над подвигом звичайних людей, які прийняли виклик цієї катастрофи як особистий виклик. Тих, які пожертвували життям і здоров’ям заради нас, заради прийдешніх поколінь. Вони показали справжній героїзм, вони показали справжню любов. І тому заслуговують на вічну повагу та пам’ять», - зазначив Сергій Надал.


З нагоди роковин Чорнобильської трагедії у Тернополі пройде ряд заходів.

Зокрема, серед планових:

1.Тематичний перегляд літератури «Нехай полин – трава чорнобиль не стане більше іменем біди». 23 квітня, 12.00. Бібліотека №7 для дорослих.

2.Еко – репортаж «Де Прип’ять славилась водою, тепер Чорнобиля біда». 24 квітня, 13.30. Центральна міська бібліотека

3.Тематичний вечір «Тривожні дзвони Чорнобиля». 24 квітня, 13.30. Бібліотека №8 для дорослих.

4.Мітинг - реквієм до 27 - річчя Чорнобильської трагедії. 26 квітня, 14.00. Парк «Національного відродження».

5.Година пам’яті «Чорнобиль. Трагедія. Пам'ять». 26 квітня, 14.00. Бібліотека №5 для дітей.

6.Перегляд гуртківцями клубів за місцем проживання відеофільму, присвяченого Чорнобильській трагедії, година пам’яті «Чорнобиль: біль і пам’ять», оформлення стінгазети «Чорнобильський біль». 26 квітня, 15.00. Клуби за місцем проживання «Прометей» та «Берегиня».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді

Комментариев нет:

Отправить комментарий