27 июня 2013 г.

Спілка "Чорнобиль-86" вирішила долучитися до реанімації політичних трупів .


Вже багато разів говорилося, що втягування в політичні або навколо політичні ігри громадських чорнобильських організацій, може лише зашкодити безпосередньо самим чорнобильцям. Приклад ВГОІ "Союз Чорнобиль України" є класичним, коли в угоду політичним зобов’язанням, керівники цієї громадської організації просто "злили" інтереси чорнобильців, підписавши з партією влади сумнозвісний меморандум про співпрацю.

Тому, було б доцільніше і справедливіше, якщо б громадські лідери і діячі за для того, щоб реалізувати свої політичні плани і амбіції, не вводили в оману і не прикривалися громадськими чорнобильськими організаціями і зрештою самими чорнобильцями, а робили все чесно і відкрито, заявивши, що вони є членами, представниками або прихильниками тієї чи іншої політичної сили і мають на меті реалізовувати саме програмні засади цих партій і рухів.

 Врешті-решт, враховуючи, що серед чорнобильців, які знаходяться в тих чи інших громадських чорнобильських організаціях, є люди з різними політичними вподобаннями і переконаннями, то краще і доцільніше цим лідерам і діячам  – реалізовувати свої політичні плани безпосередньо у політичних партіях чи рухах.

 У прийнятій резолюції Першим Всеукраїнським з’їздом учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС було також звернення і до всіх громадських об’єднань чорнобильців України, де була поставлена чітка вимога відкинути свої емоції, амбіційні плани і політичні наміри та згуртуватися навколо захисту інтересів постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, права яких без боязко порушуються владою.

 Починаючи з весни цього року, керівником Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86" Анатолієм Колядіним неодноразово ставилося питання про доцільність проведення Другого Всеукраїнського з’їзду учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 Комітетом з організаційних питань, зв'язках  з громадськістю та ЗМІ Всеукраїнської Ради учасників ЛНА на ЧАЕС це питання неодноразово обговорювалося з багатьма керівниками громадських чорнобильських організацій регіонального та всеукраїнського рівнів.

 У своїй більшості цими керівниками були висловлені думки щодо недоцільності проведення з'їзду саме влітку. Разом з тим, висловлювались побажання та пропозиції про необхідність його проведення восени цього року. Також була цілковита згода з висловленими думками багатьох керівників організацій, що перед проведенням з’їзду на високому і солідному рівні, має передувати не лише серйозна підготовча робота організаційного характеру із залученням якнайбільшого кола громадських чорнобильських організацій, але необхідно досить серйозно попрацювати над тими документами і питаннями, які має розглянути і обговорити другий з’їзд.

 На жаль, керівник Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86" Анатолій Колядін вирішив перебрати повноваження цілого Комітету з організаційних питань, зв'язках  з громадськістю та ЗМІ Всеукраїнської Ради учасників ЛНА на ЧАЕС, членом котрого він є, та одноособово призначити проведення 2-го Всеукраїнського з’їзду ліквідаторів.

 Ніхто не збирається давати будь-яких оцінок діям та тому заходу, який організувала Всеукраїнська спілка ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86", бо саме корисність цього всього, визначиться часом. Також, ніхто не заперечуватиме легітимності чи не легітимності проведеного заходу цією громадською організацією. Суть не у цьому, адже зараз ми живемо у такий час, що будь-хто може об’явити навіть про проведення міжпланетного шахового турніру. Головне, щоб від цього була якась користь чорнобильцям. Більше того, будь яка оцінка, завжди несе у собі суб’єктивний характер. Зрештою, якщо спілка "Чорнобиль-86" вирішила долучитися до реанімації політичних трупів у вигляді "Українського вибору"  – то це виключно позиція цієї громадської організації.

 Дуже хочеться надіятися, що ідейні натхненники цього заходу усвідомлювали і усвідомлюють всю відповідальність, яку взяли на себе. Якщо вони вважають, що зробили усе з Богом у серці, то нехай буде так.

 Разом з тим, восени цього року планується проведення серйозного форуму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю якнайширшого кола громадських організацій, в тому числі і представників ВГОІ "Союз Чорнобиль України", на якому необхідно буде знайти не лише порозуміння між громадськими чорнобильськими організаціями, але й розпочати нормальний діалог, який би врешті-решт приносив користь громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В.Славинський,
Делегат Першого Всеукраїнського з’їзду учасників ЛНА на ЧАЕС,
голова Комітету з організаційних питань, зв’язках  з громадськістю та ЗМІ

С.Дементьєв 
Делегат Першого Всеукраїнського з’їзду учасників ЛНА на ЧАЕС,
член Комітету з організаційних питань, зв’язках  з громадськістю та ЗМІ



(Подано у перекладі з рос.)

4 комментария:

  1. Анонимный27.06.2013, 20:33

    Все вы хороши! Что Андреев поддержал ПР, что вы поддержали "Батькивщину" пиарили тут на сайтах (Деркач, Прокопенко и др.) Пошли вы все!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный28.06.2013, 21:42

      Удалят твой комент как всегда!!!
      Вот если б ты написал что нам с ними надо общаться не иначе как к лесу передом, а к ним задом, и чуть-чуть нагнуться, вот тогда бы твой коментарий оставили бы.

      Удалить
  2. Анонимный28.06.2013, 02:04

    Хватит ,натерпелись,будем жить по новому.Надо разделится всем.Ликвидаторы по годам,станционники по должностям,командировочные по зарплатам,эвакуированные по социальному статусу,переселенцам?Да -пусть дальше переселяются.Создать всем организации со статусом международные,надо выходить всем на мировую площадку.Еще дополнительно, забыл, создать-дети,обязательно внуки. Каждая организация должна выбрать себе политическую силу,кому "Свобода",кому "Украинский выбор" и т.д. по списку.Даешь разделение,даешь свободу выбора.В каждой организации найти переговорщиков,составить план посещения Минсоцполитики на год вперед,что бы получилось каждый день,если не достаточно организаций заполнить год,можно добавить,назвать допустим-борцы за 1293,или "Большие рентгены",или...,а также проводить два раза в год отчетно выборные конференции,желательно в Евпатории,Ялте,раз в год где-то в Европе.Вот это будет сила,вот это будет работа!!!////////////Усталость" накапливается.На всех сайтах склоки,потихоничку разрывают,а консолидации нет и скорее всего не будет.Такая организация упала,что бы поднять потребуется много усилий,кто возьмет на себя такую ответственность.И дело здесь ,скорее всего,не только в деньгах(я имею ввиду не рядовых ликвидаторв),здесь,что-то другое,пока неизвестное.Конец 2014 года покажет.2 300 000тысяч пострадавших+плюс жены,дети,внуки примерно 5-6 млн заинтересованных в наших законах.Подойдут выборы и примутся положительные решения, с некоторыми ограничениями.Эти голоса будут необходимы.Оптимист.

    ОтветитьУдалить
  3. Анонимный28.06.2013, 08:38

    Чернобыльцы !Я считаю что Колядин А Ф провел определенную работу среди членов своей организации и ВСЕ!
    Зачем назвал это Всеукраинским сьездом ЛИКВИДАТОРОВ? НЕПОНЯТНО И НИКОГДА ПОНЯТНО НЕ БУДЕТ ДАЖЕ ДЕЛЕГАТАМ!!!!

    ОтветитьУдалить