29 июня 2013 г.

Зловживання із харчуванням дітей-чорнобильців будуть припинені – Уповноважений Президента.

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко
Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко висловлює сподівання, що цьогоріч зловживання у сфері організації харчування дітей, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, будуть припинені.

Про це Павленко заявив українським журналістам у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.


«Я сподіваюся, що у цьому році на цій проблемі і на цьому зловживання і заробляння на чорнобильських дітях нечистими на руку людьми будуть остаточно припинені», - сказав Уповноважений Президента.
Він визнав, що у багатьох населених пунктах, насамперед у Житомирській, Київській, Чернігівській областях, виникали перебої із забезпеченням дітей-чорнобильців якісним і вчасним харчуванням, були серйозні зауваження щодо переліку продуктів, а також цін, за якими ці продукти закуповувалися.

«За результатами інспекційних поїздок, уповноважений з питань дитини неодноразово звертався до уряду і до Міністерства соціальної політики, зокрема, щодо необхідності негайно урегулювати ситуацію з харчуванням дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи», - зазначив Павленко, наголосивши, що «ситуація насправді була кричущою».

Він нагадав, що декілька тижнів тому Президент України дав окреме доручення щодо забезпечення вчасного, якісного і повноцінного забезпечення таких дітей харчуванням, а також забезпечення інших пільг, передбачених законодавством.
Павленко також висловив переконання, що організацією харчування дітей-чорнобильців необхідно децентралізувати, і доручити проведення тендерів органам місцевої влади на рівні обласних і районних державних адміністрацій, міських голів.

У свою чергу перший заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей Генеральної прокуратури України Ірина Кучеріна повідомила, що за втручання ГПУ з початку року Міністерство соціальної політики відшкодувало 58,4 млн грн компенсації за харчування дітей-чорнобильців. «Це дало змогу відновити права 200 тис. дітей цієї категорії», - уточнила вона.


1 комментарий:

  1. Анонимный30.06.2013, 21:44

    Треба терминово перевірити Іванківскиу район .

    ОтветитьУдалить