24 июля 2013 г.

«Громадська думка»: і захист простих малинчан, і політика.

Нещодавно депутати Малинської міської ради організували групу «Громадська думка», яка, зокрема, виступила зі зверненням до Голови Верховної Ради України В. Рибака, Прем’єр-міністра України М. Азарова, народного депутата В. Журавського, де закликала не допустити зняття четвертої чорнобильської зони. Через кілька днів Малинська районна рада виступила з аналогічним зверненням.

Читачів ІнфоМалина зацікавило: з якою метою створено «Громадську думку» та хто до неї увійшов? На це запитання відповів ініціатор створення «Громадської думки», депутат Малинської міської ради Микола Поліновський:

«Групу «Громадська думка» організовано з метою допомоги малинчанам у вирішенні нагальних проблем та відстоювання їхніх інтересів. До неї, крім мене, ввійшло ще п’ять депутатів міської ради: Оксана Войтюк, Олена Ярмолицька, Галина Дідківська, Галина Вітковська (члени ВО «Батьківщина») та Віталій Цьоха (позапартійний).

Позиція групи – бути незалежними від партійного «диктату», причому не лише «Батьківщини», а й усіх процесів, що відбуваються між представниками різних політичних партій, та мобільно реагувати на звернення людей.
Крім того, це ще й спроба формування громадянського суспільства. «Громадська думка» має юридичне підґрунтя, її створення зафіксовано протоколом на одній із сесій Малинської міської ради».
Питання відміни чорнобильського зонування вирішиться лише в осени, на засіданні Верховної Ради. Щоб при цьому врахували й інтереси «маленьких українців», вважає М. Поліновський, без акцій протесту не обійдеться. Самі громадяни мають перейнятися цією болючою проблемою, інакше «чорнобильці» залишаться без соціальних пільг.
Держава ж прикривається благими намірами – нібито зняття зони привабить інвесторів та сприятиме розвитку інфраструктури. Насправді ж потенційного інвестора не цікавлять різноманітні «папірці»: щоб переконатися у відсутності високого рівня радіації, наприклад, на території Малинського району, він спочатку звернеться за допомогою до компетентного фахівця.
«Більше того, «згори» є вказівка зняти четверту чорнобильську зону шляхом відповідних рішень місцевих органів влади», – повідомив Микола Леонідович.
Він не приховує, що у високій меті «Громадської думки» все-таки є й своя політична складова. Сподіватимемося, що вона врешті-решт не переважить і не перетворить дії малинських депутатів на звичайний популізм.
Лише дивує: невже, щоб привабити інвесторів у так звані «чорнобильські зони», державі обов’язково слід навести «показовий марафет» і відібрати в простих громадян жалюгідні соціальні пільги?

Комментариев нет:

Отправить комментарий