14 августа 2013 г.

Заступник Міністра соціальної політики взяла участь у прямій телефонній лінії Уряду.


Головна сторінкаВирішення питання пенсійної зрівнялівки – одне із пріоритетних завдань під час осучаснення пенсійної системи. Про це під час прямої телефонної  лінії Кабінету Міністрів сказала заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова, відповідаючи на питання дозвонювачів, більшість з яких цікавило саме питання призначення та перерахунку пенсії.
«За ініціативи Міністра соціальної політики Наталії Королевської при Міністерстві була створена спеціальна робоча група, яка займається питаннями модернізації пенсійної системи. Зокрема серед її основних завдань – вирішення питання «зрівнялівки», осучаснення пенсій та питання пенсійного віку», - сказала вона.

Лідія Дроздова відзначила, що з 1 липня набули чинності зміни до пенсійного законодавства, що роблять обов’язковим щорічне березневе підвищення пенсій. «Раніше існувала ситуація, за якої деяким пенсіонерам не перераховували пенсійні виплати з 1 березня, як передбачено законодавством. Відтепер же затверджено новий принцип індексації пенсій, що дозволить підвищувати виплати не тільки після кожного перегляду прожиткового мінімуму, а ще й з 1 березня незалежно від того, чи підвищувались виплати минулого року», - сказала вона.
Серед інших питань, які найбільше цікавили дозвонювачів – санаторно-курортне лікування пільгових категорій громадян, оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги та забезпечення інвалідів засобами реабілітації. 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий