31 октября 2013 г.

Інформаційне повідомлення Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»

29 жовтня 2013 року в м. Києві в приміщенні Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» відбулася зустріч представників Харківької обласної організації ВГОІ »СЧУ» з президентом організації Андреєвим Ю.Б.

Під час зустрічі були обговорені наступні питання:

а) про внесення змін та доповнень до Меморандуму про взаємодію і співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України», який був підписаний 30 вересня 2011 року. Перспективи вирішення цього питання.

б) про виконання рішень та пропозицій висловлених під час Парламентських слухань 17 квітня 2013 року.

в) кроки щодо консолідації сил чорнобильських організацій в боротьбі за вирішення основних проблемних питань, а саме:

- нарахування та виплата пенсій інвалідам-чорнобильцям виключно за нормами статей 50, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Перспективи і терміни реалізації виплат.
— необхідність внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо вирішення соціальних питань вдів ліквідаторів (скасування процедури встановлення причинного зв’язку смерті чорнобильця з участю в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС),

- вирішення питання щодо соціального захисту дітей, що мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (після досягнення 18 років вони втрачають можливість медичного забезпечення, згідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

- прискорення вирішення питань підвищення рівня пенсійного забезпечення військовослужбовців строкової служби та інших категорій учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які мають мінімальні пенсії.

- можливість збільшення та перспективи підвищення пенсій іншім категоріям чорнобильців.

За результатами зустрічі була узгоджена позиція двох сторін та обговорено план дій, щодо покращення соціального захисту чорнобильців України на найближчий термін та до кінця 2013 року.

Зокрема існує єдина точка зору щодо:

1. Необхідності проведення консолідованих дій чорнобильців України з вимогою від провладних і опозиційних сил Верховної ради терміново прийняти Постанову про проведення парламентських слухань 17.04.2013 року «Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи».

2. Потребує також проведення обговорення обласними чорнобильськими організаціями переліку першочергових болючих питань соціального захисту та термінів їх виконання з тим, щоб винести їх на затвердження Центральної ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» уже найближчим часом (до середини листопада 2013 р.)

Після чого запропонувати Прем’єр-міністру Азарову М.Я. розглянути їх та провести спільну нараду за підсумками виконання Меморандуму про взаємодію і співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України та наповнення його новим змістом.

Було б доречно таку зустріч провести до початку проведення конференції Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», яка запланована на кінець листопада – початок грудня 2013 р.

Також з боку активу Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» було запропоновано надати можливість додатково до обраних делегатів прийняти участь в роботі конференції, в якості запрошених в кількості 5-10 чоловік, згідно пропозицій обласних організацій.

Також на конференцію запросити представників інших чорнобильських організацій, маючих статус Всеукраїнських.

Склад робочої групи, яка брала участь в зустрічі:

- Вінник А.І.- голова Харківської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України»;

- Губарєв А.О. — заступник голови ХОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України», голова Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль»;

- Дяченко О.М. — заступник голови ХОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України», голова Лозівської міськрайонної організації ХОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України»,

- Сьомін С.В., — голова Комінтернівської районної в м. Харкові організації «Союз Чорнобиль України»,

- Колосовський Д.Г. — голова Орджонікідзевської районної в м. Харкові організації «Союз Чорнобиль України»,

- Семенчук Т.Р.- голова Вільчанської громадської організації «Чорнобильська пам’ять».

За дорученням організації А.Вінник


Источник: http://www.chernobyl.kh.ua/

1 комментарий:

  1. "вирішення питання щодо соціального захисту дітей, що мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (після досягнення 18 років вони втрачають можливість медичного забезпечення, згідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»".
    ОГРОМНОЕ спасибо за то, что поднимаете этот вопрос. Несправедливо, что дети родившиеся после 01.01.1990 года и постоянно проживающие в загрязненной зоне при достижении 18летнего возраста тереят статус пострадавших от аварии на ЧАЭС

    ОтветитьУдалить