15 марта 2014 г.

ЗАЯВА

Міністру соціальної політики 
України Денісовій Л.Л.



З А Я В А
громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 


Ми, чорнобильці України, які підписали цю заяву, обурені тим, що пан Бродовський Б.А. і його "переговорна група" продовжують вести сумнівні переговори з Міністерством соціальної політики України щодо пенсійного забезпечення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, вносячи при цьому пропозиції, які невідомі широкому колу.

Заявляємо, що пан Бродовський Б.А., як і окремо взяті організації, не мають делегованих прав і повноважень представляти наші інтереси і вести переговори від імені всіх чорнобильців України.

Чорнобильці України, які підписали цю заяву, висловлюють свою недовіру пану Бродовському Б.А. і даній "переговорній групі". Майже два роки велися переговори. За цей час  “переговорною групою”, як і Міністерством соціальної політики  не пред’явлено будь-яких офіційних документів, які б стосувалися переговорів (протоколів, намірів, пропозицій, висновків тощо).

Наголошуємо, що 19 лютого 2014 відбулася зустріч у Міністерстві соціальної політики України з представниками громадських чорнобильських організацій з усіх областей України, на якій було одноголосно висловлено позицію про виконання норм Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (редакція з урахуванням рішення Конституційного Суду України 10-рп/2008 від 22 травня 2008 року), зокрема і про виплату пенсій по інвалідності, згідно ч.4 ст.54 цього закону.

Спроби всіляких "переговорних груп", чи окремих осіб,  діяти без узгодження і повноважень від широкого кола чорнобильської громадськості розцінюється, як намагання вирішення особистих питань певного кола чорнобильців.

Ми виступаємо проти ведення будь-яких переговорів у вирішенні питань пенсійного забезпечення, без участі чорнобильців усіх категорій, широкого обговорення та гласності. Оприлюднення, доступність та прозорість інформації, зніме соціальну напругу, яка існує протягом двох років та пов’язану з порушенням прав з боку держави щодо чорнобильців.

Заява відкрита для підписання

8 комментариев:

  1. Ярослав Олійник14.03.2014, 07:49

    Івано-Франківське обласне ГО "Прикарпатбат Чорнобиль",що опікується родинами воїнів в/ч 6033, підтримує текст даного звернення і засуджує спонтанні та сумнівні,точніше провокативні, вилазки від імені усіх чорнобильців під егідою Проскуріна,Андрєєва або Бродовського. Ми готові підтримувати консультації щодо зміни редакції Закону України "Про статус...",оскільки там присутні "мертві" положення, та лише після задіяння в повному обсязі норм цього Закону.
    Голова ГО "Прикарпатбат Чорнобиль" Ярослав Олійник.

    ОтветитьУдалить
  2. Про що домовлятися? Два роки домовлялися, а результату ноль, чи може ми не все знаємо? Є Закон і він повинен виконуватися відповідно до ст.54 ч.4. 6,8, 10. Заяву підтримую та підписую, Голова Фонду "Діти Чорнобиля Львівщини" Буренок Валентина Лаврентіївна.

    ОтветитьУдалить
  3. Ласкина Г.И.14.03.2014, 10:30

    Полностью поддерживаю заявление. Ласкина Г.И. ликвидатор 1986 года. г. Луганск.

    ОтветитьУдалить
  4. Анонимный14.03.2014, 11:49

    а я вже договорився став калікою 1гр іотримую 2700 ави верзете туфту .Е закон і його треба добиватись а не тріпатисью

    ОтветитьУдалить
  5. Анонимный14.03.2014, 19:06

    Про що домовлятися? Вимогати треба, а не домовлятися.! Домовленність не вирішує проблем. Дуже інтересна справа домовленність. Це як? Ти мені, я тобі? Влада змінилася, треба міняти стиль відносин. Ми не раби, раби не ми!!! Влада повинна виконувати, вирішувати і дійснювати. Якщо не може то така влада не потрібна народу. Якщо постійно домовлятися, випрошувати, канючити то люба влада буде дивитися на нас як на бидло. Люба людина може звертатися по інстанціям і вирішувати свою проблему, але не проблему 116 тисячно когорти інвалідів чорнобиля. А може вони і займалися своїми пенсіями и здоров`ям бо вже набридло отримувати плівки та матюки. Тому цю заяву можна вважати безглуздою. Звиняйте за відвертість.

    ОтветитьУдалить
  6. Валерий Линник15.03.2014, 18:18

    Можно договариваться до 2030г. Только выполнение - ст.54 ч.4. 6,8, 10.Переговорной группе не доверял и не доверяю...
    ЛА на ЧАЭС май-июнь 1086г. Линник Валерий

    ОтветитьУдалить
  7. Анонимный22.03.2014, 13:09

    Два месяца назат можно было писать комментарии сейчас пишешь пишешь не проходят, пропускают только что считают нужным, кто обьяснить почему так?

    ОтветитьУдалить
  8. Комментарии закрыты временно. К сожалению, многие комментаторы не высказывают свое мнение спокойно, не обсуждают тему цивилизованно, а просто пытаются полить грязью, унизить всех людей с мнением, которых они не согласны.

    ОтветитьУдалить