17 февраля 2015 г.

Щодо прийняття владою Закону України №76, який порушує вимоги Конституції України

Прем’єр-міністру України 
Яценюку А.П.

Голові Верховної Ради України
Гройсману В.Б.





Шановні Арсенію Петровичу і Володимире Борисовичу !

У ніч з 28 на 29 грудня 2014 року під Вашим безпосереднім керівництвом було прийнято Закон України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України»  №76, яким в порушення  вимог статті 22 Конституції України обмежені або скасовані соціальні гарантії, встановлені для чорнобильців Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Нищівного удару зазнала також система соціального захисту ветеранів війни і праці, жертв нацизму, інших вразливих верств українських громадян. Люди буквально шоковані від такого «турботливого» ставлення до них з боку влади.


Водночас, у Кабінеті Міністрів України з’являються повідомлення про підготовку чергового наступу влади на соціальні права інвалідів, ліквідаторів, інших категорій постраждалих. Йдеться, зокрема, про такі «новації», як катастрофічне зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, запровадження так званої «монетизації» пільг, обмеження соціальних виплат залежно від рівня пенсії чи заробітної плати тощо.

На засіданні Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», яке відбулося 12 лютого 2015 року, прийнято рішення звернутися до Вас з вимогою утриматися від здійснення таких намірів.

Чорнобильці розуміють труднощі, які доводиться долати сьогодні нашій  країні. Але просимо зрозуміти, що майже три десятиліття тому ліквідатори виконали свій борг – врятували Україну, Європу і світ. Сьогодні чорнобильці не вимагають зайвого, але ставлять питання про своє право на життя, можливість придбати необхідні ліки, відносно повноцінного харчування, жити в теплій оселі… За повідомленнями керівників регіональних організацій ВГОІ «Союз Чорнобиль України», багато людей вже готові вдатися до відчайдушних кроків, бо їм нічого втрачати.

Просимо прислухатися до викладеної вимоги і не приймати рішення, які нищать українських громадян.

З повагою,

Президент ВГОІ
«Союз Чорнобиль України»                                                               В.О. Березін

Источник: http://www.souzchernobyl.org/

Комментариев нет:

Отправить комментарий