31 октября 2013 г.

Волинян захищатимуть від хімічної небезпеки

В області хочуть ухвалити регіональну Програму забезпечення населення засобами радіаційного та хімічного захисту. Про це йшлося 30 жовтня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

На Волині існує проблема хімічного та радіаційного захисту населення. Справа в тому, що кілька років тому старі засоби індивідуального захисту, в яких закінчився термін придатності, утилізували, нові ж населенню не видали через нестачу коштів. Тож нині волинські надзвичайники ініціюють ухвалення Програми забезпечення населення засобами радіаційного та хімічного захисту. Таку позицію вони обґрунтовують тим, що частина населених пунктів області розташована в небезпечній зоні біля Рівненської АЕС.

Програма розрахована на п’ять років. На її виконання потрібно 978,4 тисячі гривень. Ці гроші виділятимуться з обласного та місцевих бюджетів. Окрім того, частину коштів повинні вкласти суб’єкти господарювання, які використовують чи зберігають небезпечні речовини, й ті, підприємства яких розташовані в небезпечних зонах.

Депутати погодилися з необхідністю ухвалення програми, а тому підтримали її проект.


Комментариев нет:

Отправить комментарий