27 декабря 2013 г.

Інформаційне повідомлення про засідання Консультативної Ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ІНВАЛІДІВ «СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ» У ЗАСІДАННІ КОНСУЛЬТАТИВНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ГРОМАДЯН, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ.

У роботі засідання Консультативної Ради при Міністерстві соціальної політики України, яке відбулося 25 грудня 2013 року у приміщенні Міністерства, взяли участь Віце-президенти ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Яценко В.М та Кобчик В.П.

На засіданні Ради розглядалися питання:

1.Поліпшення пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме осучаснення пенсій за 2007, 2008 роки, виконання ст. 54 Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" в 2013р. та плани на 2014 рік.



2. Інформація стосовно оздоровлення постраждалих осіб в 2013 році та перспективи на 2014 рік.

3. Різне - виступи представників громадських організацій щодо проблемних питань пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

По першому питанню В.П. Кобчик виклав пропозиції робочої групи щодо осучаснення пенсій інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і евакуйованих із зони відчуження. Ці пропозиції були схвалені ХІV Звітною конференцією ВГОІ «Союз Чорнобиль України» і викладені в листі Міністру соціальної політики України Н.Ю. Королевській від 24.12.2013 року №1230, зміст якого розміщено на сайті ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

В.М. Яценко у своєму виступі зазначив, що Постановою Верховної Ради України встановлені стислі терміни розгляду проекту Державного бюджету на 2014 рік. Зокрема, до 08 січня 2014 року бюджетному комітету Верховної Ради України мають бути надані всі пропозиції до проекту бюджету. Тому запропоновано погодити напрацьовані робочою групою пропозиції з осучаснення пенсій, а керівництву Міністерства відстоювати включення необхідних для цього видатків в обсязі близько 600 млн. грн. в Державний бюджет 2014 року.

Більшістю голосів Консультативної Ради пропозиції робочої групи прийняті за основу, запропоновано також розширити склад робочої групи з метою напрацювання наступних заходів щодо поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців.

По другому питанню порядку денного представники ВГОІ «Союз Чорнобиль України» виклали позицію «Союзу» щодо необхідності приведення чинного порядку санаторно-курортного лікування постраждалих у відповідність до вимог Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Відповідні письмові пропозиції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» надано Міністерству кілька тижнів тому.

У виступі по третьому питанню порядку денного В.М. Яценко зазначив, що сьогодні потребують невідкладного вирішення два питання: по-перше – це повне фінансування чорнобильських бюджетних програм до кінця поточного року, передусім з надання медичної допомоги; і по-друге - це відстоювання у Верховній Раді України пропозицій щодо належного фінансування чорнобильських програм в бюджеті 2014 року.

Такі пропозиції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» направлено Президентові України, Прем’єр-міністрові України, керівництву Верховної Ради України, керівникам парламентських фракцій і профільного Комітету, Міністру соцполітики України. Зміст цих пропозицій також оприлюднено на сайті ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Віце-президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Яценко В.М.

7 комментариев:

  1. Анонимный27.12.2013, 16:10

    "По першому питанню В.П. Кобчик виклав пропозиції робочої групи щодо осучаснення пенсій інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і евакуйованих із зони відчуження. " Интересно каким образом "осучаснення" коснется ликвидаторов минимальщиков,солдат срочников и эвакуированных.

    ОтветитьУдалить
  2. михаил конотоп27.12.2013, 16:57

    как, каким образом? да ни каким!

    ОтветитьУдалить
  3. Какое "осучаснення пенсій". ВАМ ЧТО СОВСЕМ ЗАНЯТЬСЯ НЕЧЕМ??? ЕСТЬ ЗАКОН Украины №796-XII, ЕСТЬ КОНСТИТУЦИЯ. Вам что этого мало. Сын Януковича в месяц зарабатывает почти 50 миллионов долларов. А вам все не хватает денег на социальную защиту ликвидаторов и пострадавших от аварии на ЧАЭС. ПРЕКРАТИТЕ ВОРОВАТЬ, тогда всем хватит и афганцам, и чернобыльцам, и детям-войны, и многодетным матерям, и ...

    ОтветитьУдалить
  4. віктор27.12.2013, 18:19

    Моя така думка що якщо ми не можемо добитися підвищення для мінімальщиків то треба йти мітингувати щоби тим козлам максимальщикам обрізали по саме фе Бо шляхи трафліють коли той що робив в зоні 1 день має більше чим той що робив там місяцями І тоді би вже заспокоїли усіх І це більш реальна тема чим тема про збільшення і про осучаснення

    ОтветитьУдалить
  5. Анонимный29.12.2013, 09:45

    Анонім Дуже правильна думка ваша Віктор потрібно ставити питання про дискримінацію .Писати колективні звернення до суду,до всіх органів влади ,а також може кожний ліквідатор мінімальщик зсилаючись на закони писати скарги,позови до суду.Ця банда злодіїв ніколи не буде виконувати закон,її мета збагачення за рахунок бюджету,створення окремих привелегійованих каст,які будуть клювати ,шантажувати робити все щоб бандити жирували ,а хворі обездолені,зацьковані ліквідатори відходили у вічність.Микола Хмельницький.

    ОтветитьУдалить
  6. Анонимный04.01.2014, 15:22

    Ув Микола!
    Запомните пожалуста и перендайте ВСЕМ суды коллективные позовы не принимают и не принимали!
    А в др органы пишите отписки через 30 дней все получите
    Степан Юорисович Андреев- Украина

    ОтветитьУдалить
  7. Анонимный04.01.2014, 15:23

    Ув Микола!
    Запомните пожалуста и перендайте ВСЕМ суды коллективные позовы не принимают и не принимали!
    А в др органы пишите отписки через 30 дней все получите
    Степан Юорисович Андреев- Украина

    ОтветитьУдалить